2017-01-22 07:53

SPORT


Cruciada fotbaliştilor!

 |  21:00
Cruciada fotbaliştilor!

Prima adunare a fotbaliştilor cu conducerea AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori) a avut ca scop stoparea umilinţei la care jucătorii din prima ligă sunt supuşi de către cluburi şi membrii Comisiei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF. Chiar dacă organizaţia care sprijină drepturile fotbaliştilor a dat invitaţii către toate cluburile din Liga 1, pentru a  trimite câte un jucător la această întâlnire, cinci grupări s-au făcut că plouă. Astfel, Universitatea Cluj, CFR Cluj, Voinţa Sibiu, Astra şi Petrolul Ploieşti nu au avut nici un reprezentant la întrunire. Printre jucătorii care au participat s-au numărat Dani Coman, Dan Alexa, Ionel Dănciulescu sau Marius Niculae.

S-a discutat la obiect despre problemele stringente cu care se confruntă foarte mulţi dintre fotbaliştii din Liga 1. “Echipele AFAN au mers şi vor merge în continuare la fiecare club în parte, atât din prima ligă, cât şi din liga secundă, pentru a afla de la jucători ce probleme au. Nu aveţi idee cu câtă indiferenţă sunt trataţi mulţi jucători din România. Nu sunt respectaţi deloc. Sunt batjocoriţi pe capete. De exemplu, Liga Profesionistă a mărit de la 60 la 90 de zile termenul de neplată a jucătorilor, după care aceştia îşi pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract. Peste toate astea, nici un club nu este cu plăţile la zi către jucători”, a declarat pentru “Puterea” Emilian Hulubei, prim-vicepreşedinte AFAN. O altă doleanţă a fotbaliştilor este cea legată de tergiversarea la nesfârşit a deciziilor finale în caz că au devenit jucători liberi şi au bani de recuperat de la cluburile la care au activat. Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor a tot amânat o rezolvare definitivă a acestor cazuri, iar din acest motiv, respectivii fotbalişti au pierdut contracte avantajoase pe care ar fi putut să le semneze în ţară şi în străinătate.

Banderole albe, apoi boicot total

În semn de protest pentru toate aceste probleme, toţi jucătorii din Liga 1 vor purta banderole albe la următoarea etapă din campionat. Iar dacă pe viitor nimic nu se va rezolva, fotbaliştii vor recurge şi la gesturi extreme, vor boicota total competiţia. Cazul nu este singular în Europa. Chiar acum trei luni, startul campionatului spaniol a fost amânat, deoarece jucătorii au intrat în grevă, solicitând cluburilor achitarea datoriilor, care se ridicau la aproximativ 200 de milioane de euro. 

Asigurările medicale obligatorii, în aer?

Accidentările grave ale lui Victoraş Astafei şi Cosmin Băcilă au adus în discuţie obligativitatea cluburilor de a reintroduce asigurările medicale pentru jucători. AFAN a făcut în acest sens o solicitare către CEx al FRF, iar de la 1 ianuarie 2012, această decizie ar trebui să intre în vigoare. “FRF a aprobat această cerere, dar să vedem dacă la începutul anului viitor se va şi concretiza această solicitare. Noi vrem să îndrumăm jucătorii către anumite case de asigurări, cu care noi o să vorbim iniţial. Mă tem însă că, pentru a evita să plătească bani în plus, cluburile vor face nişte asigurări medicale superficiale, care să nu acopere în totalitate costul recuperării medicale în cazurile accidentării jucătorilor”, ne-a mai spus Hulubei.

Fiscul caută în continuare jucători

Nu mai departe de acum o lună şi jumătate a apărut cazul Dan Alexa, care a fost înştiinţat că are o datorie către Fisc, de aproape 100.000 de euro, constând în neplata CAS-ului din ultimii cinci ani, bani care trebuiau achitaţi de fostul său club, Poli Timişoara. În situaţia lui Alexa mai sunt şi alţi fotbalişti, ca Tameş sau o mare parte dintre foştii jucători ai Universităţii Craiova, care s-au trezit cu Fiscul la uşă din acelaşi motiv. Chiar şi doi internaţionali români, Dorin Goian şi Ionuţ Mazilu au întâmpinat de curând aceeaşi problemă, fostele lor echipe, Steaua şi Rapid, nevirând dările către stat la acea vreme.

Foto: fcdinamo.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-05

TAGURI: afan, cruciadaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image