2018-12-17 16:33


CSMS Iaşi – Steaua şi ASA Târgu Mureş – Oţelul Galaţi, joi, ora 20, şi titlu merge la…

 |  19:10
CSMS Iaşi – Steaua şi ASA Târgu Mureş – Oţelul Galaţi, joi, ora 20, şi titlu merge la…

CSMS Iaşi – Steaua şi ASA Târgu-Mureş – Oţelul Galaţi sunt meciurile care vor decide, joi, în ultima etapă din Liga I, campioana României la fotbal, ediţia 2014/2015.

Steaua este pe primul loc cu 70 de puncte, cu două mai multe decât ASA, ocupanta poziţiei secunde. Dacă roş-albaştrii înving la Iaşi, sunt campioni orice s-ar întâmpla la Târgu-Mureş. Steliştii sunt campioni şi în cazul unei înfrângeri, cu condiţia ca şi ASA să piardă. Acelaşi scenariu şi în cazul unor rezultate de egalitate. În schimb, dacă Steaua pierde sau face egal şi Târgu-Mureş se impune, cei de la ASA vor ridica trofeul de campioni.

Anti-Steaua

Dacă la contracandidatele la titlu e linişte şi nu se şicanează înaintea meciurilor din această seară, la Iaşi şi la Galaţi se poartă moda anti-Steaua. Preşedintele executiv al echipei CSMS Iaşi, Florin Prunea, spune că la Iaşi e sărbătoare şi speră să bată Steaua şi ASA să ia titlul.

„Dacă aveam stadion de 50.000 de locuri îl umpleam. E o cerere incredibilă de bilete, e o sărbătoare pentru oraş. Este un meci al onoarei şi al demnităţii pentru tot ce înseamnă Iaşi. Este presiune, dar nu avem nimic de pierdut. E clar că la Steaua sunt probleme, inclusiv în ceea ce priveşte antrenorul. Trebuie să profităm. La nici un club din lumea asta nu am auzit ca un antrenor, când câştigă toate cele 3 trofee, să fie anunţat că este schimbat în timpul competiţiei. (...) Nu ascund faptul că vreau să ia Târgu-Mureş campionatul. (...) Am înţeles că secretarul general (Iustin Ştefan, n.r.) o să vină la Iaşi cu trofeul. Eu i-am zis să stea aici (la Bucureşti, n.r.), că vine de pomană, că nu are pe cine să premieze”, a spus Prunea la Dolce Sport.

La Galaţi, echipa retrogradată, deşi afirmă că îşi va apăra corect şansele împotriva ASA, antrenorul Florin Marin le taxează steliştilor aroganţa şi le aminteşte meciul direct, când i-au învis chiar la Bucureşti cu 2-1, în etapa a XXVII-a.

„Este ultimul joc al nostru în Liga I, vom încerca să scoatem maxim. Ne jucăm şansa, dar nu va fi uşor. ASA Târgu-Mureş este o echipă bună, cu jucători de calitate, mai au ceva şanse la titlu, dar, după părerea mea, destul de mici. Cei de la Steaua ne-au tratat de sus în meciul direct, au considerat că le va fi uşor şi aţi văzut că am relansat campionatul. Şi la Târgu-Mureş mergem să jucăm, sper să facem un joc bun, în caz contrar nu avem nici o şansă. Nu suntem motivaţi de nimeni, este vorba doar despre orgoliul nostru să încheiem bine acest campionat, cu un rezultat pozitiv”, a declarat Marin.

Primă la Iaşi

Retul Ligii I a fost foarte bun pentru CSMS Iaşi, sub tutela lui Nicolo Napoli reuşind să se salveze de la retrogradare. Potrivit „Gazetei Sporturilor”, conducerea le-a promis jucătorilor o primă imensă, cea mai mare din istoria echipei: 250 de mii de euro. Astfel fiecare fotbalist va încasa circa 10 mii de euro, sumă care depăşeşte orice salariu lunar la trupa din Iaşi. Dărnicia şefilor vine din faptul că dacă Iaşul câştigă, urcă pe locul 9, şi vor încasa cei 250 de mii de euro din drepturi de televizare.

Acelaşi Becali

Gigi Becali a anunţat că îl doreşte pe Mirel Rădoi la cârma Stelei din vară, poate în tandem cu actualul antrenor Costel Gâlcă. Becali a mai spus că nu a intervenit peste vreun tehnician dacă echipa juca bine, însă se laudă că dacă nu era el, Steaua nu mai avea şanse la titlu anul acesta.

“Dacă nu ar fi fost nevoie, nu m-aş fi băgat peste nici un antrenor. N-am mania asta să ies în evidenţă, doar că sunt banii mei şi trebuie să îndrept lucrurile atunci când nu merg bine. Săptămâna asta voi demonstra că dacă nu m-aş fi băgat într-o pauză, acum nu mai contam în lupta pentru campionat. Este vorba de trei puncte pe care le-am câştigat împreună. Nu-mi aduc aminte vreun moment în care am intervenit şi nu a mers bine. Peste tot este cum este la Steaua. În toată lumea e aşa, doar la cluburile care n-au patroni nu e aşa”, a declarat Becali la DigiSport.

CSMS Iaşi – Steaua, ora 20.00, în direct pe Look TV Plus, Digi Sport1 şi Dolce Sport 1.

ASA Târgu Mureş – Oţelul Galaţi, ora 20, în direct pe Digi Sport2, Look TV, Dolce Sport2.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-03-09

TAGURI: csms, iasi, steaua, asa, targu, mures, otelul, galati, joi, ora 20, titlu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...