2019-01-16 20:59


Cupa Confederaţiilor: Brazilia a câştigat cu 3-0 finala cu Spania

 |  07:15
Cupa Confederaţiilor: Brazilia a câştigat cu 3-0 finala cu Spania

Brazilia este noua deţinătoare a Cupei Confederaţiilor la fotbal, după ce a învins Spania, campioana mondială şi europeană, cu scorul de 3-0 (2-0 la pauză), duminică, în finala disputată pe stadionul ''Maracana'' din Rio de Janeiro.

Selecţionata Braziliei a ridiculizat cea mai bună echipă naţională din ultimii ani prin golurile marcate de Fred (2, 47) şi Neymar (44), reuşind o repetiţie excelentă pentru Cupa Mondială pe care o va organiza anul viitor. Spania, care a ratat un penalty (Sergio Ramos - 55), a fost lipsită de inspiraţie şi a terminat meciul în 10 oameni, Pique fiind eliminat (68).

Brazilia câştigă al patrulea trofeu al Cupei Confederaţiilor, după cele din 1997, 2005 şi 2009. Spania, în schimb, a ratat şansa de a completa seria de trofee din ultimii ani - titlul european în 2008 şi 2012 şi cel mondial în 2010.

Meciul a început practic de la scorul de 1-0 pentru gazde, după ce Hulk a centrat de pe dreapta spre Neymar, mingea a sărit la Fred, care a împins-o în poartă deşi se afla la pământ (2). Acesta a fost cel mai rapid gol încasat de Spania în ultimii 29 de ani, după golul primit de la Susic, în meciul cu Iugoslavia, din 7 iunie 1984.

Seleçao a avut minute foarte bune în prima parte a meciului, iar Oscar a tras pe lângă poartă (8), pentru ca Iker Casillas să treacă prin mari emoţii la şutul cu boltă expediat cu Paulinho, care a fost aproape să-l surprindă (13).

Brazilia a făcut pressing, a jucat agresiv, iar acest lucru a pus mari probleme campioanei mondiale şi europene, Arbeloa şi Ramos primind cartonaşe galbene (gazdele au cerut eliminări) pentru stoparea unor acţiuni foarte periculoase.

Spania a încercat să revină în joc şi Iniesta a creat pericol la poarta lui Julio Cesar, care a acordat corner la un şut al ibericului (20). Apoi, Hulk a tras peste poartă după o lovitură liberă (30). Fred a ratat ''dubla'' la o fază în care a fost găsit de Neymar în situaţie de unu la unu cu Casillas (32), care a apărat şi cu o doză de şansă. Treptat, ritmul brazilienilor a scăzut şi Spania a început să-şi facă jocul de posesie şi să construiască mai mult.

David Luiz a avut o intervenţie de senzaţie, salvând un gol ca şi făcut, la o contră spaniolă purtată de Jordi Alba, încheiată cu finalizarea lui Pedro pe lângă portarul Julio Cesar (41).

Brazilia s-a desprins pe tabela de marcaj prin golul reuşit de Neymar cu un şut tare la colţul scurt (44): 2-0.

Seleçao a început repriza a doua la fel cum a început şi meciul, în bloc-starturi, şi a marcat al treilea gol: Hulk a pasat spre Neymar, acesta a lăsat balonul să ajungă la Fred, care a realizat ''dubla'' cu un şut la colţul lung, Casillas plonjând tardiv (47): 3-0.

Sergio Ramos a irosit şansa de a readuce Spania în joc, ratând un penalty în min. 55 (şut pe lângă poartă), după ce Marcelo îl faultase în careu pe Navas. Dezastrul spaniol a fost completat şi de faptul că Pique a fost eliminat pentru un fault cinic la Neymar (68). A fost primul cartonaş roşu primit de naţionala Spaniei după 91 de partide consecutive, precedenta eliminare fiind a lui Xabi Alonso într-un meci cu Islanda, pe 08.09.2007.

Pe lângă gol au mai trecut, până la finalul partidei, Neymar (78), Pedro (81) şi Villa (86).

A fost o victorie fără drept de apel a Braziliei, în ciuda unei posesii uşor superioare a spaniolilor (48%-52%) sau a raportului echilibrat al şuturilor (15-14 la poartă pentru spanioli, 8-7 pentru brazilieni la şuturi pe spaţiul porţii), 8-1 la cornere pentru iberici etc.

Golgheterii competiţiei sunt spaniolul Fernando Torres şi brazilianul Fred, cu câte 5 goluri, dar ibericul are un meci mai puţin, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01

GALERIE MEDIA

Cupa Confederaţiilor
Cupa Confederaţiilor
Cupa Confederaţiilor
Cupa Confederaţiilor
Cupa Confederaţiilor


TAGURI: Brazilia, cupa, confederatie, castigat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...