2017-01-21 19:38

SPORT


Dakar excelent pentru Gyenes şi Butuza!

 |  21:00
Dakar excelent pentru Gyenes şi Butuza!

Rali-raidul Dakar 2012 s-a încheiat foarte bine pentru românii Emanuel Gyenes şi Marcel Butuza. Pe lângă faptul că aceştia au scăpat fără incidente în urma celei mai dificile competiţii auto-moto a mapamondului, la care au luat parte 188 de motociclişti, dar au şi obţinut rezultate remarcabile. Dacă Mani” Gyenes a terminat în premieră Dakarul pe locul 17 în clasmentul general, mai bun cu o poziţie decât în ediţia de anul trecut, şi Butuza a făcut un salt de 12 locuri faţă de 2011, de pe 56 pe 44.

Mai mult decât atât, Butuza a încheiat pe locul secund la clasa Maraton, acolo unde nu este permisă schimbarea motorului pe durata cursei. Cei doi români au parcurs aproximativ 8.300 km ai competiţiei în două săptămâni, traversând munţii Anzi şi Atacama. “Mă bucur că am ajuns la finiş. Nu credeam că o să fie aşa de greu, însă anul acesta traseul a fost cu adevărat impresionant. Având în vedere că am concurat cu noile motoare de 450 cmc, cred că ne-am comportat foarte bine. Liviu, Romeo şi Rolf, membrii echipei de asistenţă, ne-au ajutat enorm în acest Dakar, datorită lor am reuşit să ajungem la final”, a declarat Gyenes, care a încheiat raliul la 5 ore şi 30 de minute în spatele câştigătorului. Şi Marcel Butuza a fost încântat de experienţa din acest an de la Dakar: “A fost un raliu greu, în care mi-am asumat un risc destul de mare când am decis să concurez la clasa Maraton cu o motocicletă pe care nu am mai mers până acum. Mă bucur că în aceste condiţii am reuşit să îmi îmbunătăţesc performanţa de anul trecut când am terminat pe 6 la Maraton”.

Ediţia din acest an a a fost dominată de francezi. Clasa moto a fost câştigată de Cyril Despres, de la KTM, în timp ce la categoria auto s-a impus veteranul Stephane Peterhansel (Mini Countryman). La ATV-uri primul loc a fost ocupat de argentinianul Alejandro Patronelli (Yamaha), iar la autocamioane s-a impus echipajul condus de olandezul Gerard De Rooy (Iveco).

Ajung mâine în ţară

Emanuel Gyenes şi Marcel Butuza, împreună cu toţi membrii echipei Vectra Racing, vor reveni mâine seară în România, la ora 19.15, urmând să ajungă pe Aeroportul Otopeni cu o aeronavă Air France, pe ruta Paris-Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-18

TAGURI: Dakar_gyenes, butuza, finalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image