2019-02-20 09:30


D’ale lui Mitică. Arbitrajul, în colimatorul lui Dragomir

 |  17:47
D’ale lui Mitică. Arbitrajul, în colimatorul lui Dragomir

Şeful LPF, Dumitru Dragomir, a făcut, marţi, într-o conferinţă de presă, o radiografie a Ligii I după prima etapă. Dragomir s-a arătat nemulţumit de greşelile mari de arbitraj, a punctat jocul “moale” făcut de Dinamo şi CFR Cluj, a lăudat Rapidul chiar dacă a pierdut la Vaslui cu 2-1 şi vede, pe lângă Steaua, încă patru favorite la titlu.

“Am început un nou campionat cu multe greşeli de arbitraj, cu multe meciuri bune, dar şi partide slabe. Sperăm că greşelile de arbitraj foarte mari din prima etapă se vor diminua, pe parcurs. Îmi pare rău că am început cu stângul din cauza arbitrajului”, a spus Dragomir.

 

Şeful LPF a precizat că Federaţia Română de Fotbal, prin Comisia Centrală de Arbitri, a făcut o propunere ca meciurile din ultimele opt etape ale campionatului să se dispute cu un număr de cinci arbitri, deci inclusiv cu arbitri pe linia porţii. “Noi plătim patru, inclusiv arbitrul de rezervă, iar UEFA va plăti doi”, a afirmat Dragomir. El a menţionat faptul că a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv al LPF, pentru amânarea meciului Astra-Steaua, din etapa a doua, cele două echipe fiind agrenate în cupele europene: “Deocamdată nu am găsit o dată precisă pentru acest joc. LPF se consultă de fiecare dată cu cluburile respective şi până încep ploile acest joc se va disputa. Noi vom propune două sau trei date, iar cluburile de comun acord vor alege”.

 

Dumitru Dragomir a evidenţiat că Dinamo şi CFR Cluj au început “destul de moale campionatul”, iar “meciuri bune” au făcut Rapid, chiar dacă a luat bătaie, Botoşaniul, Pandurii Târgu-Jiu şi Ceahlăul Piatra Neamţ. “Cei de la Năvodari şi-au făcut echipă bună. Nu mai vorbesc de Astra şi Petrolul care au jucat bine. După 4-5 etape ne putem da seama de forţa echipelor”, a precizat şeful LPF, potrivit Agerpres.

 

Favorite la titlu în această ediţie de campionat, în opinia lui Dragomir, sunt mai multe echipe: Steaua, CFR, Astra, Petrolul, Pandurii Tg.-Jiu. “Cele cinci se vor lupta pentru titlu, nu văd a şasea formaţie în lupta pentru titlul de campioană”, a subliniat şeful LPF, care crede că Astra nu o să fie învinsă de Omonia Nicosia, în jocul din Cipru, din Europa League, după 1-1 la Bucureşti.

 

Dragomir a mai spus că Steaua Bucureşti va trece de echipa Dinamo Tbilisi, în turul III preliminar al Ligii Campionilor, “dar greu”.

 

Despre un eventual transfer al fundaşului Vlad Chiricheş, Dragomir a declarat: “Dacă se năştea la Roma, era de 30 milioane euro, dacă se năştea în Anglia, era de 70 de milioane. Dar este român, deci se va vinde cu preţ mai mic. Cred că se va vinde cu un preţ de peste 8 milioane euro”.

 

Dumitru Dragomir a afirmat că a primit o adresă din partea unor cluburi, cu propunerea ca Rapid să primească banii din televizări ca o nou-promovată, având în vedere că a jucat un baraj pentru menţinerea în Liga I. Propunerea a fost semnată de nouă cluburi, iar Dragomir a spus că dacă va fi nevoie va convoca Adunarea Generală a LPF pentru a se lua o decizie.

 

Preşedintele LPF consideră că Gică Popescu are cele mai mari şanse pentru a câştiga viitoarele alegeri pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. “Apoi vine Porumboiu, şanse are şi Anghel Iordănescu. După mine, Popescu a anunţat cam devreme candidatura sa, trebuia să o facă cu 30 de zile înainte de alegeri”, a concluzionat Dragomir.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: dumitru, dragomir, arbitraj, dinamo, steaua, etapa, mitica, colimator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...