2017-01-24 07:02


Daniel Stanciu: Timişoara va fi un club puternic

 |  14:06
Daniel Stanciu: Timişoara va fi un club puternic

Daniel Stanciu, managerul echipei Poli Timişoara, opinează că gruparea bănăţeană poate deveni un club puternic, dacă în luna ianuarie se va concretiza asocierea cu autorităţile locale, potrivit Agerpres.

''Depindem foarte mult de ceea ce se va întâmpla în ianuarie. Dacă se va concretiza asocierea cu Consiliul Judeţean, Consiliul Local şi Universitatea Politehnică, atunci vom deveni un club puternic, iar strategia va fi una sănătoasă. În altă situaţie... Nici nu vreau să mă gândesc că ar putea exista şi o altă posibilitate!'', a declarat Daniel Stanciu într-un interviu postat pe site-ul clubului timişorean.

2011 a fost pentru Timişoara un an zbuciumat, marcat de succese pe plan sportiv, dar curmate abrupt prin neacordarea licenţei pentru sezonul 2011/2012 şi retrogradarea în liga secundă. ''Per total, un an 2011 pe care vreau să-l uit cât mai repede. (...) Scandalul cu licenţa, aşteptarea deciziei Comitetului Executiv, a TAS-ului, clipele de groază la gândul participării în Liga a III-a, meciurile la matinee de pe 'Dan Păltinişanu' cu tribunele goale, problemele financiare care ne-au copleşit prin pierderea sprijinului tuturor partenerilor sau sponsorilor, faptul că nu s-a respectat regulamentul de organizare şi desfăşurare a Cupei României, Poli Timişoara nefiind inclusă în urna capilor de serie, deşi eram vicecampioana României'', opina Daniel Stanciu.

La momente plăcute, team-managerul timişorean evoca ''emoţiile victoriilor cu CFR Cluj, cu U Cluj, cu Sportul Studenţesc, cu Universitatea Craiova, ca să nu mai zic de senzaţionala partidă cu Steaua... Peste toate însă, plăcerea de a lucra cu un colectiv de jucători extraordinari, bărbaţi luptători şi de caracter, ca Dan Alexa, Ianis Zicu, Pedro Taborda, Sorin Ghionea, Srgian Luchin, Marian Cisovsky, Lukas Magera, Alexandru Bourceanu, Ovidiu Burcă, Cristi Scutaru si ceilalţi... Dar şi bucuria de a reconstrui din mers o echipă tânără şi ambiţioasă, cu jucători talentaţi şi de mare viitor''.

Stanciu este convins că Timişoara ar fi făcut o figură frumoasă în cupele europene, dacă ar fi obţinut licenţa. ''Cu siguranţă ar fi făcut o figură frumoasă, cu şanse reale să se califice în grupele Champions League. Poli 2010-2011 era cea mai puternică formaţie din Liga I. Cu infuzia de capital care ar fi urmat în urma clasării pe locul 2 ne-am fi permis să achiziţionăm cei trei jucători pe care îi doream şi am fi devenit mult mai puternici. Dacă am fi reuşit să trecem peste momentul psihologic al Champions League am fi 'defilat' în Liga I. Aşa însă am rămas doar cu visul acela din debutul verii...''.

În acest sezon, Poli Timişoara s-a clasat pe locul 2 în Seria a II-a a diviziei secunde, plus o calificare în sferturile României, după ce a eliminat Steaua. ''La valoarea lotului actual, cu siguranţă era loc de mai bine, de un punctaj aproape de maxim. Din păcate am avut evoluţii inconstante, mai ales în partidele disputate în deplasare. În ceea ce priveşte Cupa României, am fost la un pas de o mare performanţă, dar am tratat nepermis de uşor jocul cu Gazul. Era exact ceea ce mă aşteptam, dar n-am vrut să cred până la finalul acelei partide: că alt adversar decât Gazul, la Timişoara, ar fi consfinţit calificarea lui Poli în semifinalele Cupei. Aşa, rămânem doar cu satisfacţia partidei cu Steaua, cel mai bun joc făcut de Poli în ultimii ani''.

Daniel Stanciu a infirmat plecarea lui la echipe din Capitală. ''Acum sunt la Timişoara şi acesta e cel mai bun răspuns''.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-17

TAGURI: timisoara, club puternicComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image