2019-01-17 18:07


Daum nu simte presiune. Selecţionerul nu se teme că ar putea fi demis dacă nu obţine şase puncte din dubla cu Armenia şi Kazahstan

 |  19:24
Daum nu simte presiune. Selecţionerul nu se teme că ar putea fi demis dacă nu obţine şase puncte din dubla cu Armenia şi Kazahstan

Naţionala României îşi joacă sâmbătă şi marţi prezenţa la Campionatul Mondial din Rusia. Cu doar un punct în clasament după debutul cu Muntenegru, tricolorii şi Christoph Daum nu-şi permit să mai facă vreun pas greşit în dubla din deplasare cu Armenia şi Kazahstan. În caz contrar, scaunul neamţului va scârţâi serios, ba chiar ar putea să se şi rupă.

Daum nu se sperie de aceste previziuni sumbre, afirmând că în vasta sa carieră a învăţat foarte bine ce înseamnă presiunea şi e pregătit să treacă prin “foc” pentru îndeplinirea obiectivului: "Atunci când ești antrenor de fotbal lucrezi în baza unui contract determinat. Nu știi niciodată când se va sfârși. E nevoie de un restart, dar în același timp trebuie să obținem cele mai bune rezultate. Sunt pregătit să trec prin foc. Sperăm să nu fie nevoie, dar credeți-mă că știu ce înseamnă presiunea. Am lucrat 10 ani în Turcia și chiar dacă aveam 8 victorii consecutive, iar pe al nouălea meci îl pierdeam, atunci a doua zi în ziare erau anunțați 3-4 antrenori în locul meu. Așa că sunt foarte motivat să ajut fotbalul românesc să se schimbe. Pentru că este nevoie de schimbare și de progres. Sunt dispus să întâmpin dificultăți pentru a-mi realiza obiectivul".

“Vom avea dificultăţi cu Armenia

Tricolorii vor da piept sâmbătă seară cu Armenia, cel mai la îndemână adversar din grupa preliminară. Ştim că în teorie nu mai există adversar slab, însă dacă am ajuns să ne fie frică şi de Armenia, care apropo, nu este vreo Albanie, înseamnă că n-ar mai trebui să ne gândim la Mondialul din Rusia, că oricum n-avem ce căuta pe acolo. Şi totuşi Christoph Daum atrage atenţia că Armenia ne va pune probleme, fiind o echipă care stă bine fizic şi tactic. "Întotdeauna obiectivul nostru este maximum de puncte. Dar asta nu pot garanta, pot garanta doar faptul că vom munci foarte mult și vom face totul pentru a pregăti cât mai bine echipa. Am văzut echipele mici la EURO 2016, fizic stau foarte bine, iar tactic sunt bine organizate. Așa că vom avea destul de multe dificultăți în Armenia. Dar sunt convins că vom găsi soluții pentru a câștiga acest meci", a spus el.

Susţinere pentru Stanciu

Christoph Daum nu este supărat pe Niculae Stanciu, după ce mijlocaşul ofensiv al lui Anderlecht a ratat în prelungiri penalty-ul care ne-ar fi putut aduce victoria cu Muntenegru. Mai mult decât atât, tehnicianul german a făcut o comparaţie, deloc la locul ei spunem noi, între Stanciu şi legenda vie a baschetului american, Michael Jordan: ”Cu siguranţă Stanciu e pe lista executanţilor de penalty-uri. E un jucător fantastic. Important e ca după o greşeală să revii mai puternic, să înveţi să creşti. Michael Jordan, întrebat cum a devenit unul dintre cei mai faimoşi baschetabalişti, a răspuns că i s-a întâmplat de multe ori să rateze aruncarea decisivă. Cu toţii facem greşeli, dar contează ce facem după şi cum devenim mai puternici. Nicu are o calitate extraordinară de a executa penalty-uri şi sunt sigur că o va îmbunătăţi”.

Foto: frf.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-05

TAGURI: christoph daum, selectioner, romania, armenia, kazahstan, rusia, campionat mondial
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...