2019-01-19 10:33


De doi bani speranţe! După înfrângerea penibilă cu Algeria, naţionala masculină de handbal mai are doar şanse infime de calificare în grupele principale

 |  18:43
De doi bani speranţe! După înfrângerea penibilă cu Algeria, naţionala masculină de handbal mai are doar şanse infime de calificare în grupele principale

Eşeculneaşteptat şi ruşinos din faţa Algeriei, scor 14-15, a aruncat echipa lui VasileStângă în voia sorţii la Campionatul Mondial din Suedia. Practic, acum stăm lamâna rezultatelor, dar şi aşa şansele de calificare sunt aproape nule. Pe lângărezultatele adversarelor din grupă, românii trebuie să se mai ajute şi singuri,ceea ce până acum nu au făcut. Suntem nevoiţi să învingem în ultimele douămeciuri pe Australia şi Serbia, pe vecinii noştri la cel puţin două goluri.Apoi Algeria trebuie piardă unul din următoarele două meciuri, iar Serbia săcedeze partida cu Croaţia, deja calificată în grupele principale. Calculelesunt complicate, însă o calificare a românilor ar reprezenta o minune. Dacă înurmă cu o lună, fetele de la naţionala feminină ne făceau să ne simţim mândripentru meciurile şi evoluţia lor de la Campionatul European, iată că băieţiisunt în genunchi după primele trei meciuri din această grupă.

Visurilede preamărire ale jucătorilor, antrenorilor şi oficialilor români la plecareaspre Campionatul Mondial tind acum să fie penibile. Gaţu avea mare încredere înechipă şi presimţea că putem bate pe oricine, iar selecţionerul Vasile Stângăspera ca România să devină o echipă a certitudinii şi îşi asigura conaţionaliică prima reprezentativă va da tot ceea ce are mai bun pentru a se califica maideparte. Jucătorii erau şi ei la rândul lor foarte optimişti. “Avem un moralbun, sper să reuşim o performanţă şi să depăşim previziunile pesimiste alespecialiştilor”, spunea la începutul competiţiei Marius Novanc, care eracompletat în acelaşi ton de Csepreghi: “Cu Algeria şi Australia avem 4 puncteasigurate şi ne vom bate cu mari şanse la locul trei din grupă”. Totul a fost până acum un fâs, iar coşmarul naţionalei de handbalmasculin de la CM tinde să se transforme uşor-uşor în realitate.

Stângă, ameninţat cudemiterea!

Imediatdupă ruşinea cu Algeria, Vasile Stângă a admis că se aşteaptă să fie demis.Selecţionerul nu îşi imagina vreodată că băieţii săi pot juca aşa de prost. “Am fost de nerecunoscut, am evoluat execrabil. Amintrat în jocul adversarului, nu am avut minte deloc. Nu ştiu cum am reuşit sămarcăm doar patru goluri într-o repriză. Eu, la vârsta mea, dacă intram şi totdădeam mai multe goluri. Cineva trebuie să renunţe după acest turneu final, şiacela probabil voi fi eu. Mai am contract până anul viitor, dar dacă Federaţiaconsideră că eu trebuie să plec, voi accepta”, a spus Stângă.

Blestemul reprizelor secunde

Dacă meciurile naţionalei României ar fi duratdoar până la pauză, acum eram aproape calificaţi în grupele principale. Înmeciul de debut cu Croaţia, tricolorii au condus la pauză, scor 13-11, dar aucedat categoric în repriza secundă, scor final 21-27. În partida a doua, cuDanemarca, românii au condus şi cu 4 goluri diferenţă, însă la pauză adversariiau intrat în avantaj, 16-17. În partea a doua, ai noştri au pierdut totalcontrolul jocului, scor final 30-39. În dezastrul cu Algeria, băieţii luiStângă au condus atât scorul, cât şi ostilităţile în prima repriză, scor 10-8,însă a doua parte a fost de coşmar, românii reuşind „performanţa” istorică săînscrie doar de patru ori şi să piardă lamentabil în ultimele secunde aleîntâlnirii, scor 14-15.

Batem cangurii?

Meciul de azi (n.r. miercuri) cu Australia pare o simplă formalitate, însă după ce s-a întâmplat cutricolorii la acest turneu final, totul este posibil. Chiar am fi “proştiiproştilor”, vorba preşedintelui rapidist Dinu Gheorghe, dacă nureuşim să învingem o naţională a cangurilor care a primit până acum cel puţin câte 40 de goluri în fiecaredin cele trei partide de la CM. O victorie care să ne permită să sperăm încontinuare la o minune.

Partidele de miercuri din Grupa C:

Serbia– Croaţia (ora 19.00)

Danemarca – Algeria (21.15)

România – Australia (21.30)

Clasament Grupa C:

Danemarca 3m 6p 121-69 Croaţia 3m 4p 95-51 Serbia 3m 4p 87-77 Algeria 3m 2p 54-65 România 3m 0p 65-81 Australia 3m 0p 45-124

Programul ultimeietape (20 ianuarie):

Algeria – Australia (19.00)

Croaţia – Danemarca (21.15)

Serbia – România (21.30)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...