2017-01-25 03:35


De la Dică la Rafa Stănescu! Pariurile granzilor pentru returul campionatului

 |  19:00
De la Dică la Rafa Stănescu! Pariurile granzilor pentru returul campionatului
Cumai puţin de trei săptămâni înaintea returului Ligii I, granzii Steaua şiDinamo îşi joacă în Antalya ultimele meciuri de pregătire. Dacă Marius Lăcătuş ştie95% dintre titularii cu care va aborda a doua jumătate a campionatului, “Fălcosul” rulează din greu jucătorii din lot pentru a găsi formula câştigătoare.Golgheterii celor două echipe în jocurile de verificare, şi care au captatîntreaga atenţie, sunt consacratul Nicolae Dică, respectiv puştiul minuneal “câinilor”, Raphael Stănescu. Primul a dat peste nas tuturor contestatarilor,care îi cântau deja prohodul atunci când a decis să se întoarcă la Steaua, şi areuşit evoluţii foarte bune şi, pe deasupra, trei goluri pe măsură. “Mai pot juca la nivel încă trei, patru ani.Trebuie să muncesc cât mai mult pentru a ajuta Steaua, iar la finalulcampionatului poate vom termina pe primul loc, pentru că acesta e obiectivulechipei în fiecare an”, spune Dică foarte încrezător. De cealaltă parte,Stănescu, deşi a jucat mai mereu pe finalurile de meci, a înscris mai multdecât ceilalţi atacanţi la un loc, fie că aceştia s-au numit Dănciulescu,Alexe, Ganea

sauPăun. “Nu mă faceţi mai mare decât sunt, pentru că nu vreau să mi se urce lacap. Trebuie să mă pregătesc mult mai mult pentru a spera la un loc de titular”,afirmă la rândul său Raphael Stănescu.

Stelistul, cel poreclit Dicanio, a revenit în Ghenceaîn această iarnă mai mult din mila lui Gigi Becali, dar şi a lobby-ului făcutde unul dintre părinţii săi spirituali, MM Stoica. Managerul grupăriiroş-albastre a ţinut morţiş ca jucătorul să fie repatriat, chiar dacămajoritatea fanilor stelişti au privit cu mare neîncredere această mutare.Cariera fostului decar din Ghencea ajunsense la pământ în ultimii ani. Chiar decând a părăsit Steaua cu destinaţia Catania, Dică nu a mai fost niciodată celcare îl ştia toată lumea. A trecut prin Italia, pe la CFR Cluj, la IraklisSalonic sau Manisaspor, dar jocul nu îi mai ieşea deloc. S-a întors acum laSteaua, iar prestaţiile sale din turneul de pregătire din Turcia au fost din ceîn ce mai bune, iar cele trei goluri spectaculoase din meciul cu ŞheriffTiraspol l-au făcut pe Gigi Becali să declare: “Dică e în mare formă,atât la antrenamente, cât şi în meciuri. Nu îl mai vreau pe Moraes. Poate Dicăeste ceea ce i-a lipsit până acum Stelei. Dacă jucăm bine cu Dică nu mai arerost să iau pe nimeni, că încurc sitemul”. Sistemul de care vorbeşte finanţatorul stelist este cel în carepiteşteanul va juca vârful retras, în linia de trei din spatele lui Bilaşco. Şichiar dacăeste de doar o lună la echipă, Dică este deja văzut ca un lider de cătrecoechipierii de vestiar. “El este conducătorulnostru din teren, se vede că a revenit. Ne va ajuta foarte mult în retur”, este de părere Szekely.

Cum va arăta Steaua în retur:

Tătăruşanu – Bonfim, Galamaz, Gardoş, Emeghara –Ricardo, Marinescu – Szekely, Dică, Tănase – Bilaşco.

Pariul Stănescu!

DacăSteaua va merge pe mâna unui consacrat, miza “câinilor” în acest retur sunt tinerii. Chiar dacă a avut un “delay” de doi ani, schimbul de generaţii de la Dinamo s-aprodus până la urmă. Ioan Andone împreună cu acţionarii din Groapă au decis călotul trebuie schimbat aproape în totalitate cu jucători tineri şi foartetineri, majoritatea crescuţi în curtea proprie. Dacă Alexe, Ganea, Diabate sauPăun erau nume deja cunoscute până acum, în lotul echipei mari a apărut, dinnou, puştiul Raphael Stănescu, pe care Adrian Porumboiu l-a remarcat în varatrecută înainteaantrenorilor dinamovişti. Dacă în prima parte acampionatului nu a avut loc în echipă de Adrian Cristea sau N’doye, RaphaelStănescu a primit o şansă în această pauză competiţională, şi chiar dacă ajucat puţin în meciurile de pregătire, tânărul mijlocaş i-a răsplătit încrederealui Ioan Andone. A marcat de două ori, în meciurile cu Obolon Kiev şi DaciaChişinău, şi este golgheterul echipei din turneul de pregătire. Deşi nu are 18ani împliniţi, Stănescu este văzut de multă lume titular în garnitura roş-albilor.Născut în Germania, mijlocaşul este conştient însă că nu îi va fi uşor să seimpună în primul 11, deoarece în linia de mijloc evoluează jucători mult maibine cotaţi, ca Torje, Alexe, Pătraşcu, Cătălin şi Vlad Munteanu sau mai noualbanezul Bakaj. Cu 10 cm mai înalt decât Messi, dar cu un joc care se aseamănăcu al starului Barcelonei, puştiul-minune al lui Dinamo poate deveni în scurttimp un jucător de bază în echipă. Şi cum este minor, Stănescu încă nu aredreptul la nici un impresar, însă Giovani Becali l-a ochit deja şi de-abiaaşteaptă ca acesta să împlinească 18 ani pentru a-l reprezenta. În acest sens aavut deja discuţii atât cu jucătorul,cât şi cu conducătorii clubului, pentru a deveni în scurt timp agentul său.Nici Borcea şi Badea nu au rămas indiferenţi faţă de ascensiunea lui Stănescuşi în scurt timp îi vor dubla salariul, care acum se cifrează la 500 de euro pelună, iar în momentul în care acesta va fi major, îl vor remunera cu aproape40.000 de euro pe sezon.

Cum va arăta Dinamoîn retur:

Dolha- Rubio, Grigore, Moţi, Diabate - Torje, Bakaj (Stănescu), Kone, Alexe - Dănciulescu, L. Ganea.

NICOLAE DICĂ

9mai 1980 (Piteşti)

Cluburi:

FCArgeş (2000-2004)

Steaua(2004-2008)

Catania(2008-2010)

Iraklis(2009/2010)

CFR Cluj (2010)

Manisaspor(2010)

Performanţe:

Titlulcu Steaua (2004/2005, 2005/2006)

Supercupacu Steaua (2007)

Eventulcu CFR Cluj (2010/2011)

RAPHAEL STĂNESCU

27iunie 1993 (Uhlingen-Birkendorf, Germania)

Cluburi:

Dinamo


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04

Mai multe imagini:
De la Dică la Rafa Stănescu! Pariurile granzilor pentru returul campionatului
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image