2018-12-17 02:30


De la gresie şi faianţă, la WBC Internaţional

 |  14:38
De la gresie şi faianţă, la WBC Internaţional

Cel care în februarie scoatea capul în lumea bună a boxului mondial după ce îl învingea pe fostul campion Junior Witter, Victor Puiu, face un nou pas uriaş în cariera sa. Pugilistul originar din Călăraşi, care atunci când nu are meciuri, pune faianţă şi gresie, îşi poate schimba definitiv soarta. Succesul din iarnă i-a adus şi centura WBC International Silver lui Victor, care acum se va lupta pentru WBC International. Deşi iniţial, Phil Lo Greco trebuia să îi fie adversar, canadianul a preferat să renunţe la centură, astfel că Victor rămâne primul challenger la centura ce ar trebui să îl aducă în faţa titlului mondial deţinut momentan de Floyd Mayweather.

Victor Puiu are mari şanse să lupte pe 17 decembrie în Quebec City cu favoritul local Antonin Decarie, cel care acum două săptămâni îl provoca pe Jo Jo Dan. Cei doi trebuiau să se bată şi în decembrie anul trecut, dar din varii motive duelul a fost anulat. Victor, care pe 1 februarie va împlini 33 de ani, vine după 19 victorii, 2 remize şi o înfrângere, în timp ce canadianul are 25 de victorii şi 1 înfrângere, suferită anul trecut pentru titlul mondial WBA interimar cu francezul Souleyman M’Baye. Din câte se pare, bursa totală a fost stabilită undeva la 30.000 de euro, iar câştigătorii au fost promotorii lui Puiu, cei de la Henessy. Un succes în faţa lui Decarie l-ar propulsa pe Puiu în postura de challenger pentru titlul mondial WBC, dar numărul 2, în timp ce Jo Jo Dan, în cazul în care îl bate pe Selcuk, ar putea deveni numărul 1.

În altă ordine de idei, Silvio Olteanu şi Valery Yanchi se vor bate într-un meci revanşă pentru titlul european EBU la muscă, asta după ce la începutul lunii un prim duel s-a încheiat la egalitate. Asta după ce Silvio îl făcuse K.O. pe bielorus.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...