2018-12-13 07:07


Decizia de ultimă oră a lui Michel Platini. Francezul s-a retras din cursa pentru şefia FIFA

 |  07:45
Decizia de ultimă oră a lui Michel Platini. Francezul s-a retras din cursa pentru şefia FIFA

Michel Platini şi-a retras candidatura pentru funcția de președinte al FIFA, transmite cotidianul L'Equipe, citat de agențiile internaționale de presă şi Agerpres. Francezul este suspendat din orice activitate legată de fotbal.

''Îmi retrag candidatura. Nu mai pot continua. Nu am nici timp și nici mijloacele să fac campanie (pentru alegerile din 26 ianuarie, n. red.)'', a afirmat Michel Platini, care până la suspendarea din fotbal a fost președintele UEFA.

Acesta a mai spus că se va consacra pregătirii apărării sale după ce a fost suspendat o perioadă de opt ani de Comisia de Etică a FIFA. Decizia a venit în urma unei plăţi controversate de 1,8 milioane euro făcută de Sepp Blatter către Michel Platini, în 2011, pentru servicii de consiliere.

Platini nu a fost acuzat de corupție, dar a fost găsit vinovat de ''abuz de poziție'', ''conflict de interese'' și ''gestiune neloială''.

Pentru alegerile din 26 ianuarie au mai rămas în cursă președintele Confederației Asiatice, șeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa (Bahrain), secretarul general al UEFA, elvețianul Gianni Infantino, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale, prințul iordanian Ali, fost vicepreședinte al FIFA, și un fost membru al FIFA, francezul Jérome Champagne.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-08

TAGURI: decizie, michel platini, francez, retrage, cursa, sefie, fifa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...