2018-12-10 18:11


Derby pe Bega!

 |  21:00
Derby pe Bega!

În urmă cu şase luni, Poli Timişoara şi Steaua terminau 0-0 pe Bega în Liga 1, un meci care îi ţinea în cursa pentru titlu pe bănăţeni, în timp ce roş-albaştrii, antrenaţi atunci de Sorin Cârţu, ieşeau complet din cărţile podiumului. În doar jumătate de an, lucrurile au luat-o razna în cele două tabere. Timişoara joacă în liga secundă, după ce nu a primit licenţa pentru primul eşalon, în timp ce Steaua traversează un sezon de coşmar.

În meciul din primăvară, distribuţia, cel puţin a Timişoarei, era de Liga Campionilor, cu Pantilimon în poartă, cu Helder, Cisovsky şi Ghionea în apărare,cu Alexa şi Burcă la mijlocul terenului, iar în atac erau Magera şi Nikolic, ultimul fiind împrumutat chiar la adversarii din Cupă. Acum s-a ales praful aproape de toată acea echipă, în locul lor intrând „iluştrii” Lepmets, Dăruială, Chiş, Gorobsov, Popovici, Pătraş sau Zaluschi. Nici la Steaua nu au rămas prea mulţi jucători din acel meci. Au dispărut între timp Bonfim, Gardoş (suspendat), Nicoliţă, Surdu, Bilaşco şi Maicon.

Goga contra Gigi

Este foarte interesant de urmărit evoluţia în acest meci a lui Dorin Goga, jucător care a fost dorit enorm de Gigi Becali la Steaua în pauza competiţională, însă jucătorul a preferat să rămână la Poli pentru salariul de peste 300.000 de euro pe an. Din acest motiv, a intrat în gura lui Marian Iancu, acesta jignindu-l ori de câte ori a avut ocazia, ba chiar şi-a ameninţat propriul jucător că îl va da în judecată. În tabăra lui Ilie Stan este de aşteptat ca renegatul Florin Costea să intre ca titular în locul fratelui său mai mic, şi asta doar la intervenţia lui Gigi Becali, care vrea neapărat să-l vadă pe teren la partida cu Poli.

Poli, în alb-negru

Pe 4 decembrie 2010, Poli juca într-un echipament alb-negru un meci la Bistriţa, pentru a marca cei 89 de ani de la apariţia clubului bănăţean. Acum, oficialii de pe Bega au luat decizia ca să devanseze aniversarea celor 90 de ani şi să sărbătorească chiar la meciul cu Steaua. Astfel că Poli va fi echipată tot în alb-negru, culorile purtate de fotbaliştii bănăţeni în 1921. Echipamentul va fi inscripţionat cu trei dintre simbolurile oraşului, catedrala, rectoratul şi opera.

POLI – STEAUA, ORA 20.45, PRO TV

Lepmets – Dăruială, Mera, Scutaru, Sepsi – Curtean, Gorobsov, Tameş, Goga – Ricketts, Zăgrean

Stanca – Martinovici, Galamaz, Iliev, Latovlevici – Brandan – Tatu, Bălan, Tănase – Fl. Costea, Nikolic


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18

TAGURI: Steaua, Poli Timisoara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...