2017-01-22 12:16

SPORT


Derby pentru Liga Europa. Rapid-Dinamo sau scapă cine bate!

 |  15:24
Derby pentru Liga Europa. Rapid-Dinamo sau scapă cine bate!
Altădată era un derby pentru titlu, însă mâine ambeleechipe joacă doar pentru un loc de Liga Europa. Rapid şi Dinamo se află la 12puncte în spatele Oţelului, iar titlul rămâne o utopie pentru cele două echipeledin Capitală. Dacă giuleştenii joacă acasă şi pleacă favoriţi, ultimele sezoanele-au dat mai mereu câştig de cauză “roş-albilor”. În sezonul trecut a ieşitremiză, iar pe banca rapidiştilor stătea chiar antrenorul actual al lui Dinamo,Ioan Andone. A fost rezultatul care practic a trimis Dinamo în Europa, iarechipa de sub Grant a ratat din nou cupele europene. Ceea ce nu mai poate fitolerat de George Copos, care chiar dacă la începutul returului visa la titlu,acum se mulţumeşte şi cu un loc de Liga Europa. De partea cealaltă, “câinii”mai au şi varianta Cupei României, însă pentru a câştiga al doilea trofeu alcompetiţiei interne trebuie să treacă mai întâi de Gloria Bistriţa, iar apoi săînfrunte în finală una dintre Steaua şi FC Braşov.

Fără Lazăr şi Marius Constantin!

Şumudică are probleme de efectiv înaintea meciului dinGiuleşti. Căpitanul Costin Lazăr se află în conflict cu conducerea tehnică şiadministrativă, iar antrenorul principal a fost tranşant în privinţa sa, nu îlva mai introduce în teren până când acesta nu îşi va prelungi contractul cuRapid. O altă pierdere importantă este cea a lui Marius Constantin, al doileacăpitan al echipei, el fiind suspendat 4 jocuri în urma eliminării de etapatrecută. În locul internaţionalului român va apărea brazilianul Glauber. Alteschimbări în primul “11” ar putea fi Bornescu în locul lui Coman, Grigorie înlocul lui Roman şi Cesinha care ar putea să îl înlocuiască pe Sorin Frunză.

Surprize în atac!

Antrenorul dinamoviştilor nu are multe bătăi de cap înprivinţa lotului, singurul care va absenta fiind Bălgrădean, accidentat, careva fi înlocuit cu Ema Dolha sau Naumovski. Dacă linia de fund este bătută încuie, la mijloc vor intra în teren doi închizători, Kone şi Mărgăritescu, iarîn faţa lor vor evolua Torje, C. Munteanu şi Alexe, iar în avanposturi va fiveteranul Ionel Dănciulescu. Dintre titulari va dispărea cu siguranţă LiviuGanea, evoluţia sa lăsând de dorit în această primăvară. Variantele de rezervăale lui Andone vor fi Bakaj, Pătraşcu, Păun sau chiar Ţucudean, ultimul fiindîn mare vervă la Dinamo II. Folosirea lui Ştefan Bărboianu este puţinprobabilă, el nefiind pus încă la punct cu pregătirea fizică.

Copos i-a trimis cărbuni lui Badea

Patronul Rapidului se ţine de şotii. Ultima “aroganţă”? I-a trimis un sac de cărbuni preşedintelui dinamovistNicolae Badea, în baza relaţiilor “glaciare” din ultimii anidintre Dinamo şi Pandurii Târgu-Jiu. Între cei doi oameni de afaceriexistă de mai mulţi ani o strânsă prietenie, atât în domeniul businessului, câtşi în cel al sportului rege. Chiar în urmă cu doi ani, Badea i-a făcut un cadouinedit finanţatorului Rapidului, o bicicletă, cu care să ajungă la un meci pecare echipa sa îl disputa contra lui CFR Cluj. “Echipelenoastre se vor întîlni, din nou, sîmbătă. Ca şi dumneavoastră, fac tot ceea cepot pentru ca echipa mea, Rapid, să fie cât mai bine pregătită la ora meciului. Totuşi, datorită prieteniei carene leagă, îmi permit să vă ofer un mic dar care să-i fie de folos lui Dinamo înaceastă întâlnire. Am luat cutoţii act de relaţiile privilegiate dezvoltate în ultimul timp de Dinamo cu Pandurii Târgu-Jiu.Având în vedere faptul că, în prezent, aceştia nu vă mai pot ajuta, producţiade huilă din Valea Jiului fiind în scădere, vă ofer un sac cu cărbuni pe caresă îi folosiţi pentru încălzirea Dinamurilor jucătorilor dumneavoastră. Deoarececărbunele pe care vi-l ofer arde cu 70% mai mult, sper să aveţi cu 70% maimulţi spectatori în "Groapă", iar noi să marcăm cu 70% mai multegoluri decât de obicei. Sperăm ca şi arbitrajul să fie cu 70% mai bun decâtmedia. Cu toată stima personală pe care v-o port, închei totuşi strigând haiRapid!”, a scris Copos pe blogul său.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image