2017-01-21 19:32

SPORT


Din ciclul “românii au talent” la caterincă. De la limuzine vandalizate la “tiki-taka” Barcelona!

 |  18:18
Din ciclul “românii au talent” la caterincă. De la limuzine vandalizate la “tiki-taka” Barcelona!

La bine, toţi îţi suntaproape. E o vorbă veche care se potriveşte de minune Stelei în momentul defaţă. Parcursul inconstant al echipei din acest campionat îi face pe suporterisă alterneze trăirile faţă de Gigi Becali. Numai în ultimele trei săptămânisituaţia a balansat serios. A fost una de vis, după victoria cu Oţelul, cuBecali sărbătorind sus pe maşină, s-a ajuns apoi la lupte de stradă după derby-ulcu Dinamo, atunci când maşina finanţatorului stelist a fost ţinta fanilorfurioşi, pentru ca, după succesul împotriva Bistriţei, situaţia să fie din nou roz,cu Gigi cântând împreună cu suporterii.

13 aprilie 2011. Steaua - Oţelul 1-0. La finalulmeciului, Gigi Becali părăseşte oficiala din Ghencea în uralele fanilorroş-albaştri. “Auvenit mulţi suporteri acum, după meci, să-mi ceară să mă urc sus pe Rolls. Ceînseamnă Steaua... voi băga mulţi bani în echipă”, spunea atunci euforicpatronul Stelei. Veniseră 5.000 de oameni la acel meci, şi chiar dacă nu mulţiîl înghit pe latifundiarul din Pipera, izbânda împotriva liderului de la aceavreme al Ligii I a dat uitării războaiele de-a lungul timpului dintre galerieşi Gigi Becali.

25 aprilie 2011.Steaua - Dinamo 0-1. Supăraţi peste măsură că favoriţii au fostînvinşi, din nou, de marii rivali, suporterii stelişti l-au aşteptat pe GigiBecali să iasă din stadion ca să îl huiduie. După un mic incident în parcareaarenei din Ghencea, 200 de metri mai departe, chiar la ieşirea din complexulSteaua, maşina patronului să fie vandalizată şi mitraliată cu pietre. În maipuţin de două săptămâni, fanii roş-albaştri au trecut de la extaz la agonie. Afost de ajuns un rezultat nefavorabil, mai ales în împotriva duşmanilor de laDinamo, pentru ca aceştia să îşi schimbe poziţia în mod radical faţă de GigiBecali. Au urmat plângeri la Poliţie, suporteri reţinuţi şi amendaţi, dar şi opagubă de aproximativ 50.000 de euro pentru omul de afaceri din Pipera, în urmavandalizării maşinii personale.

1 mai 2011. Steaua -Gloria Bistriţa 3-1. Aceeaşi locaţie, ieşirea de la tribunaoficială. Becali iese cu zâmbetul pe buze, iar fanii îl aplaudă frenetic. “Nupleca din Ghencea nea Gigi”, i-au strigat aceştia. Răspunsula venit imediat din partea patronului. “Locul doi şi Cupa României sunt alenoastre. Răduţ şi Tănase au fost magnifici. Jucăm iar tiki-taka Barcelona”,radia Becali, aluzie la jocul inventat în ultimii doi ani de trupa luiGuardiola. Iată că, după o victorie împotriva unui adversar modest, i-au făcutpe susţinătorii Stelei să uite după numai o săptămână de eşecul cu Dinamo şi aufost din nou de partea lui Gigi Becali. Miercuri e însă derby-ul cu Rapid, şinu ar fi de mirare ca în eventualitatea unui eşec, fanii să întoarcă din nouarmele către latifundiarul din Pipera.

Stancu nu revine în Ghencea

În momentul în care Hagi a părăsit pe Galatasaray s-azvonit imediat că soarta lui Stancu, Zapata şi Culio ar fi pecetluită. Pentru aalimenta şi mai mult suspiciunile, ex-atacantul Stelei nu a mai prins în ultimavreme nici măcar lotul echipei din Istanbul. Visul suporterilor stelişti careîl vedeau pe Stancu întors la Steaua începând cu sezonul viitor pare însă a seruina. “Numă voi mai întoarce în fotbalul românesc, sunt chiar dezgustat că s-a scrisdespre aşa ceva. Sunt fericit aici şi am un obiectiv clar. Am auzit că faniiStelei mă cer înapoi, dar nu se pune problema să mai vin în Liga 1. Urez Steleisucces”, a spus Stancu, care amai precizat că o accidentare la genunchi a fost cauza absenţei sale de pegazon în ultimele două săptămâni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image