2019-01-20 00:56


DINAMO. Ioan Andone şi-a luat jucătorii în colimator. E nemulţumit de toţi, numai de el nu

 |  17:04
DINAMO. Ioan Andone şi-a luat jucătorii în colimator. E nemulţumit de toţi, numai de el nu

Dinamo traversează o perioadă neagră în campionat. Defavorizată grav şi de arbitraje, trupa din Ştefan cel Mare suferă din plin şi la capitoul evoluţii. Eşecurile din ultimele două runde din Liga 1, 0-1 cu Concordia Chiajna şi 1-2 cu FC Botoşani, au inflamat la cote alarmante situaţia în vestiar şi în tribune.

Chiar dacă are în continuare sprijinul lui Ionuţ Negoiţă, antrenorul Ioan Andone a intrat deja în gura fanilor roş-albi, care i-au cerut vehement demisia la partida de acasă contra Chiajnei. Perioada de întrerupere a campionatului a venit la ţanc pentru Ando, care speră ca în aceste două săptămâni să pună lucrurile la punct, deşi îi lipsesc în această perioadă cei şapte jucători prezenţi la loturi. Pentru “câini” urmează un program infernal, în deplasare cu CSU Craiova şi acasă cu Pandurii şi Astra.

În ultimul timp, antrenorul lui Dinamo a criticat vehement şi pe bună dreptate arbitrajele, însă într-un interviu acordat celor de la Radio Dinamo 1948, cel poreclit “Fălcosul” şi-a luat la ţintă proprii jucători, indiferent de numele lor, despre care spune că nu dau totul pentru echipă. Nu au scăpat nici experimentaţii Nistor şi Palici, dar nici internaţionalii Rotariu şi Filip. Interesant este că Andone dă în jucătorii săi, dar nu scoate nici un cuvânt despre erorile sale. Şi anume de formulele de start în unele partide, de schimbările prost făcute din timpul meciurilor, de faptul că a intrat în conflict cu Andrei Marc, jucător cedat total aiurea între-timp, de proasta gestionare a cazului Harlem Gnohere şi de ok-ul dat în aducerea unor jucători liberi de contract de o valoare îndoielnică, ca Romera, Penedo, Busuladzici, Nemec sau Maric.

"E mare diferenţă faţă de ceea ce am încercat să pregătim noi şi ce jucăm în ultimul timp. Sunt nemulţumit de mulţi jucători, chiar cei care acum sunt la echipa naţională. De Rotariu, care trebuie să dea mult mai mult, de Filip, care trebuie să ofere echipei mai mult, sunt componenţi ai echipei naţionale. Nu mai sunt doi copii. Aici e problema, pentru că toţi pot să dea mai mult”, a spus Andone.

DINAMO. Ioan Andone şi-a luat jucătorii în colimator. E nemulţumit de toţi, numai de el nu
zoom

“Nistor şi Palic trebuie să se înţeleagă...”

Andone are în mare dreptate în cazul lui Dan Nistor şi al lui Antun Palic. Primul a fost adus de curând la echipă pentru a pune ordine în joc, însă evoluţiile sale au fost mult sub aşteptări. Paradoxal, dar chiar şi aşa a fost pus căpitan de echipă. La rândul său, croatul nu mai are deloc prestaţiile sclipitoare din sezonul trecut, poate şi din cauza faptului că a intrat în ultimul an de contract şi nu vrea să se accidenteze în vederea obţinerii unui angajament la altă echipă din străinătate. “Nistor cu Palic trebuie să se înţeleagă, deoarece ei sunt doi jucători tehnici, de ultimă pasă, care pot să fie coordonatori şi în sistemul pe care îl folosim, ar fi foarte bine în tandem cu Azer (n.r - Busuladzic), dacă ar putea să se cimenteze relaţiile de joc. Schimbări mari nu am făcut. S-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Gnohere, ştie ce s-a întâmplat cu problema lui, a mai plecat Mevlja, restul tot noi suntem, zic că jucătorii pe care i-am transferat sunt buni. Nu e niciunul la nivelul nostru de pregatire. Au venit după pauze mari, până îi aduci la acelaşi nivel, mai dureaza puţin”, a mai declarat antrenorul din Ştefan cel Mare.

Merge tot pe sistemul 4-3-3

În ultima perioadă, când jocul şi rezultatele lui Dinamo sunt foarte slabe, s-a pus problema să fie schimbat modulul tactic. Echipa a jucat bine anul trecut în sistemul 4-2-3-1, însă Andone a încercat în acest campionat ofensivul 4-3-3. La început a mers, nu foarte bine, dar a mers. Apoi, echipa n-a mai reuşit să marcheze aşa de mult, în ciuda aşezării ofensive. Chiar dacă în acest moment ar fi necesar ca echipa să joace cu două vârfuri, în sistemul 4-4-2, Andone declară că nu ia în calcul o astferl de posibilitate. “Nu trebuie schimbat sistemul, deoarece jucătorii i-am adus pe sistemul alcătuit în vară. Altfel aduceam jucători de 4-4-2 sau de 4-2-3-1. Se mai poate schimba în cel mai rau caz în 4-2-3-1, dar acest 4-3-3 e cel mai bun ce îl putem pune în valoare”, a mai spus Andone, care nu s-a sfiit să se mai ia o dată de Steliano Filip, unul dintre cei doi jucători pe care Dinamo îi dă la naţională, alături de Dorin Rotariu: “Greu ca Olteanu sau Oliva să-i ia locul lui Steliano. Dacă puteau, îl inlocuiam eu. Nu e nicio problem că e jucătorul naţionalei, dacă nu va juca bine, va sta pe bancă”.

Ştiu ca “Bizonul” Gnohere are oferta noastră, şi mai ştiu ca şi Mircea Rednic insistă ca el să mai rămână la Dinamo

Ioan Andone, antrenor Dinamo


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-09

TAGURI: dinamo, ioan andone, jucator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...