2017-01-18 16:54

SPORT


Dinamo–Steaua, unicul derby!

 |  21:00
Dinamo–Steaua, unicul derby!

Parcă niciodată nu a fost o diferenţă aşa de mare de puncte între cele două echipe înaintea unui derby. La începutul sezonului, câinii nu erau creditaţi nici măcar cu şanse la Liga Europa, în timp ce steliştii erau văzuţi printre favoriţii la titlu, alături de Rapid, Vaslui şi CFR Cluj. Însă într-un tur de campionat, toate calculele au fost date peste cap. Dinamo a dominat categoric competiţia internă, iar la polul opus, roş-albaştrii au, din nou, un sezon mizerabil, în ciuda investiţiilor masive făcute de Gigi Becali.

Dacă pentru Steaua este un meci decisiv, un eventual eşec scoţându-i definitiv din lupta pentru titlu, dinamoviştii privesc cu prudenţă derby-ul, chiar dacă rivala de moarte nu trece prin cele mai bune momente în acest campionat. „Este unicul derby din România. Un meci important pentru noi, dar nu decisiv. Steaua are un sezon slab, dar într-un derby se poate întâmpla orice. Trebuie să tratăm meciul cu mare seriozitate, ca să nu avem parte de surprize neplăcute”, spune „creierul” de la mijlocul terenului al dinamoviştilor, Cătălin Munteanu. Conştient de faptul că meciul cu Dinamo este mai mult decât important, Ilie Stan susţine că o victorie în Groapă ar însemna mult pentru viitorul echipei sale, dar şi al său pe de altă parte: „Meciul cu Dinamo e cel mai dificil din mandatul meu de antrenor al Stelei. E o partidă de care depind foarte multe lucruri legate de viitorul echipei mele. O victorie ar însemna enorm pentru toţi cei care reprezintă Steaua”.

Oboseala, factor decisiv?

Un aspect foarte important în economia derby-ului îl va reprezenta, fără îndoială, starea fizică a celor două echipe. Dacă Dinamo a avut o săptămână întreagă să pregătească doar această întâlnire, roş-albaştrii au disputat la mijlocul săptămânii trecute meciul din Germania cu Schalke, unul de o reală încărcătură fizică şi emoţională, iar pe asta se bazează foarte mult şi jucătorii din Ştefan cel Mare. „Sper să profităm la maximum de oboseala lor”, este de părere goalkeeperul câinilor, Cristi Bălgrădean.

Galeria câinilor se ţine de cuvânt

Războiul fanilor dinamovişti cu conducerea clubului va cunoaşte azi un nou episod. Chiar dacă jucătorii i-au implorat pe suporteri să fie prezenţi în Peluza Cătălin Hâldan la derby-ul cu Steaua, aceştia din urmă vor boicota disputa. Se vor prezenta la meci, însă nu în sectorul destinat galeriei gazdă, ci se vor împrăştia prin tribune. Dacă Niculae & Co. vor resimţi absenţa galeriei, pe acţionarii dinamovişti nu îi interesează deloc protestul. „La modul cum s-au comportat, cei din galerie nu au făcut altceva decât să ne încurce în acest sezon. Aş fi aşteptat o altă atitudine din partea galeriei. Nu va fi o dramă că nu va fi la meciul cu Steaua”, a spus Dragoş Săvulescu.

DINAMO – STEAUA, ORA 20.30, DIGISPORT, STADION DINAMO

Echipe probabile:

Dinamo: Bălgrădean – Luchin, Grigore, Moţi, Diabate – Rus, Kone, C. Munteanu, Alexe – Dănciulescu, Niculae

Steaua: Tătăruşanu – Martinovic, Iliev, Geraldo, Latovlevici – Prepeliţă, Bourceanu, Brandan, Tănase – Rusescu, M. Costea.

Foto: fcdinamo.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-09-08

TAGURI: derby, dinamo, steaua, munteanu, stan, savulescu, galerieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image