2019-02-22 06:18


Dinamo vinde tot! Colapsul financiar şi non-performanţa din ultimii ani i-au obligat pe acţionarii din Groapă să renunţe la mulţi jucători

 |  19:18
Dinamo vinde tot! Colapsul financiar şi non-performanţa din ultimii ani i-au obligat pe acţionarii din Groapă să renunţe la mulţi jucători

Clubuldin Ştefan cel Mare era altădată campioană la jucătorii cu nume achiziţionaţi,acum însă se zbate în mediocritate la acest capitol. Lipsa acută de bani cucare se confruntă Dinamo de jumătate de an încoace lasă urme vizibile, în locul6 ocupat de echipă în clasament, dar şi în cedările de jucători pe bandărulantă din această iarnă. Roş-albii au vândut o mulţime de jucători în aceastăpauză competiţională, indiferent că erau titulari, ca Adrian Cristea, N’doye, Garatşi Andrei Cristea, erau rezerve, ca Scarlatache, Homei, Bazzi, L. Rus, sau aufost împrumutaţi, ca Muşat sau Florin Bratu.

Locul6 în Liga I şi şansele infime la titlu i-au făcut pe şefii lui Dinamo, dar şipe antrenorul Ioan Andone, să regândească din temelii strategia de viitor aechipei. Linia e clară, jucători tineri, cu salarii mici şi foarte mici, saufaimoasele repatrieri care, mai mereu, s-au dovedit a fi un fiasco. Cu unCristi Borcea bolnav, plecat mult timp la Miami, Dinamo este aproape de colaps.Vorba unui om din fotbal acum câţiva ani: “Dacă Borcea pleacă, la Dinamo nu osa mai curgă nici apa”. Jucătorii au restanţe salariale de câteva luni bune, iarsituaţia financiară a clubului este una dramatică. Una dintre soluţii estevânzarea de jucători, însă doar N’doye şi Andrei Cristea au adus sumeimportante în cont, aproximativ 1,3 milioane de euro, în rest, aproape toţi ceilalţifotbalişti au fost cedaţi pe sume infime.

Mărgăritescu, Niculaeşi Dănciulescu, pe ţeavă!

Lista disponibilizaţilor pare că nu semai opreşte. După cedarea, în sfârşit, a lui Andrei Cristea la Karlsruher,pentru aproape un milion de euro, conducătorii din Groapă mai au ceva marfă petarabă. De Marius Niculae vor să scape neapărat din cauza salariului său foartemare, 200.000 de euro, iar de Mărgăritescu se interesează Universitea Cluj, şioricum este în conflict cu suporterii şi nu mai dă randamentul din aniitrecuţi. Dănciulescu vrea şi el să plece, pentru că este nemulţumit de statutulde rezervă, iar acţionarii nu vor să îi mai dea 150.000 de euro pe an unuijucător care va sta mai mult pe bancă.

Transferuri de criză

Dacăla capitolul plecări lista este plină, la cel al achiziţiilor aproape batevântul. Cel mai rezonant nume este cel al lui Vlad Munteanu, care este aproapede o revenire în Ştefan cel Mare după cinci ani. Fotbalistul nu a mai jucatdeloc la prima echipă a lui Wolfsburg şi a fost convins de Nicolae Badea săîmbrace tricoul alb-roşu până în vară, însă mai rămâne ca şi clubul german săîşi dea ok-ul pentru ca jucătorul să meargă la Dinamo. O altă revenire este ceaa lui Eugen Crăciun, împrumutat la Astra, el fiind văzut doar ca o alternativăa lui Diabate pe partea stângă a apărării.

Andonel-a adus în probe şi pe apărătorul Raul Crişan, de la Şimleul Silvaniei, pecare mulţi îl aseamănă cu Florin Gardoş, cei doi jucând în trecut împreună.Dacă va confirma în stagiile de pregătire, Crişan va rămâne în Ştefan cel Mare,însă doar ca soluţie pe banca de rezerve, deoarece în retur va fi utilizatcuplul de fundaşi centrali Dragoş Grigore-Cosmin Moţi.

Plecarea prinţului,şansa lui Stănescu

Transferullui Adrian Cristea la “U” Cluj nu îl dezarmează pe Ioan Andone, tehnicianulavând un as în mânecă în această privinţă. Puştiul minune de la Dinamo II,Raphael Stănescu, va deveni astfel o prezenţă constantă în lotul primei echipe,cu şanse mari de titularizare în viitorul apropiat, chiar pe locul lăsat deCristea. Raphael va putea juca şi mijlocaş dreapta, pe poziţia lui Torje, careastfel va fi trecut pe partea stângă a liniei de mijloc.

Veniri:

RaulCrişan (Şimleul Silvaniei)

VladMunteanu (VfL Wolfsburg)

EugenCrăciun (Astra Ploieşti)

Plecări:

AdrianCristea (“U” Cluj)

OusmaneN’doye (Astra Ploieşti)

EliasBazzi (“U” Cluj)

Laurenţiu Rus (FCM Târgu Mureş)

FlorinBratu (Gaz Metan Mediaş)

JuanPablo Garat (liber de contract)

AndreiCristea (Karlsruher)

AdrianScarlatache (Khazar Lankaran)

NicolaeMuşat (Khazar Lankaran)

Dinamo în tur: Dolha –Rubio, Garat, Moţi, Bordeanu – Torje, N’Doye, Mărgăritescu, Ad. Cristea – M.Niculae, L. Ganea

Dinamo în retur: Dolha –Rubio, Grigore, Moţi, Diabate – Torje, Kone, C. Munteanu, V. Munteanu – Alexe,L. Ganea


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...