2019-01-20 19:19


Dominique Moceanu sare din nou la gâtul soților Karolyi

 |  14:09
Dominique Moceanu sare din nou la gâtul soților Karolyi

Dominique Moceanu, ex-campioana olimpică, își critică din nou foştii antrenori de la lotul de gimnastică al Statelor Unite, Marta şi Bela Karolyi. În autobiografia sa 'Off Balace', fosta sportivă a acuzat metodele de pregătire ale soţiilor Karolyi, după ce făcuse acest lucru prima oară în urmă cu patru ani. Moceanu susține că Martha Karolyi ar trebui îndepărtată din rolul de coordonator al echipei naţionale americane.

'Ea este creatorul sau întrerupătorul viselor olimpice ale oamenilor. Are putere nelimitată, pe care federaţia americană i-a acordat-o', a spus Moceanu.

Soţii Karolyi au renunţat la antrenorat după ce Moceanu şi colegele sale din echipa americană au cucerit medalia de aur la Atlanta, în 1996. Începând din 2001, Martha Karolyi supervizează lotul feminin al SUA, iar ranch-ul pe care cuplul în deţine în apropierea oraşului Houston (Texas) găzduieşte stagiile lunare de pregătire ale echipei americane.

Sub coordonarea Marthei Karolyi, gimnastele americane au cucerit 59 de medalii în competiţiile internaţionale, inclusiv un bronz pe echipe la Mondialele de anul trecut, numărându-se acum printre favoritele la aurul olimpic de la Londra, alături de echipa României, campioana europeană en titre.

Dominique Moceanu a mai avut o poziţie similară la adresa cunoscutului cuplu de antrenori şi în urmă cu patru ani, înaintea Jocurilor de la Beijing, insistând într-un interviu acordat HBO, pe faptul că şi alte gimnaste au temeri legate de soţii Karolyi, însă nicio altă fostă colegă nu i-a susţinut acuzaţiile referitoare la abuzurile psihice şi restricţiile alimentare, informează Agerpres.

De fapt, multe dintre gimnaste au sărit în apărarea Marthei Karolyi şi a programului stabilit de acesta la lotul SUA. 'Este brutal, e greu. Sunt unele dintre cele mai grele zile din viaţa noastră, însă sunt momente în care reuşim să creăm legături cu colegele noastre, să ne perfecţionăm calităţile şi să lucrăm cu cei mai buni din lume', a declarat Shawn Johnson, cvadruplă medaliată olimpică, retrasă din activitate luna trecută.

Preşedintele Federaţiei americane de gimnastică, Steve Penny, a reamintit, la rândul său, că organizaţia pe care a conduce, 'a ajutat-o pe Dominique în momentele dificile prin care a trecut, la fel şi soţii Karolyi, precum şi alţi antrenori de elită'.

Moceanu, în vârstă de 30 ani, s-a retras în 2006, după ce cererea sa de a concura la campionatele naţionale i-a fost respinsă. Ea a insistat pe faptul că nu excluderea sa din competiţie a făcut-o să-i atace pe soţii Karolyi, precizând că a început să lucreze încă din 2005 la cartea sa, lansată în această săptămână, dar a avut nevoie de şapte ani pentru a face ordine în viaţa şi cariera sa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...