2017-01-21 02:04

SPORT


Duel la nivel înalt: Mutu - Cavani!

 |  21:00

Trebuia să ne măsurăm forţele, în toamnă, cu Argentina, la inaugurarea Arenei Naţionale, însă totul a picat din cauza vestitului nostru gazon. Imediat, Mircea Sandu s-a repliat şi a convins o altă mare echipă a lumii să vină la Bucureşti. Naţionala Uruguayului, campioana Americii de Sud, în faţa căreia, granzii Brazilia şi Argentina şi-au înclinat capul anul trecut. O formaţie înţesată de vedete care mai de care mai valoroase, în frunte cu killerul Edinson Cavani, fotbalist cotat la 30 milioane de euro, mai mult decât tot primul 11 pe care Piţurcă îl va trimite în teren. Practic, disputa se poate rezuma la un duel de cote înalte, Mutu – Cavani, doi jucători care au făcut şi fac istorie în Serie A.

Mutu a luat în serios ameninţările lui Piţurcă, să lase vedetesimele la o parte, şi să ajute cât poate echipa naţională, pentru că altfel va rata ultima şansă de a mai ajunge la un turneu final: „Am o vârstă, o altă greutate în echipă. Mi se cere mai mult sacrificiu şi voi încerca să-i ajut pe cei tineri de la naţională”, a spus Adrian Mutu.

Pentru acest meci, Piţi va rămâne fidel sistemului său, 4-3-3. În poartă îl va „reabilita” pe Tătăruşanu, pe linia de fund va merge pe mâna lui Papp, Chiricheş, Goian şi Latovlevici, la mijloc vor intra Lazăr, Bourceanu şi Tănase, iar tridentul ofensiv va fi format din Torje, alt fotbalist care trebuie reabilitat, Marius Niculae şi Adi Mutu. După cum se ştie, Nicoliţă, accidentat, a fost în locuit cu Mihai Roman, iar Marica are şi el şansa lui la titularizare în lupta cu Săgeată.

„Vreau să face spectacol şi să câştigăm. Voi introduce cât mai mulţi jucători. La pauză am de gând să schimb jumătate de echipă, pentru a vedea la lucru aproape toţi fotbaliştii de pe foaia de joc. Va fi greu cu Uruguay, însă sper ca noul echipament să ne poarte noroc”, e de părere selecţionerul tricolorilor.

Tabarez îi laudă pe tricolori

Selecţionerul celeştilor, celebrul Oscar Washington Tabarez, îi laudă pe tricolori şi prevede un joc echilibrat împotriva României, chiar dacă între cele două echipe există o diferenţă mare de valoare şi experienţă internaţională. „Echipa României este una tânără, în plin proces de reconstrucţie. România are o lungă tradiţie în fotbal, cu rădăcini latine, dispune de jucători valoroşi. Românii sunt foarte pasionaţi de fotbal. Naţionala României are destui jucători care evoluează în echipe bune din străinătate. Mă aştept la un joc echilibrat, aşa este la acest nivel”, a spus Tabarez.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-06

TAGURI: Mutu, cavani, romania, uruguay, amical, arena_nationalaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image