2017-01-22 14:12

SPORT


Echipă surpriză în fotbalul românesc!

 |  21:00
Echipă surpriză în fotbalul românesc!

În România, jucătorii nu au drept de muncă din cauza datoriilor pe care cluburile lor le au la bugetul de stat. Fotbaliştii care s-au transferat de la Poli Timişoara şi Universitatea Craiova nu-şi pot ajuta noile echipe, deoarece Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pus sechestru asigurător pe ei până când respectivele cluburi nu vor achita restanţele financiare. Practic, un lot întreg sechestrat de ANAF, alcătuit din cele două echipe de tradiţie ale fotbalului românesc, retrogradate în această vară în eşalonul secund, ar putea forma o grupare de temut în Liga 1, una care s-ar bate cu şanse reale la câştigarea campionatului.

Grosul echipei “interzise” este dat de formaţia de pe Bega, care are pus sechestru pe mai mulţi jucători, şi în principal pe Bourceanu şi Nikolici, cedaţi la Steaua, echipă care nu se poate folosi deocamdată de serviciile lor. Pentru 700.000 de euro datorie, Timişoara îi mai are sub sechestru printre alţii şi pe “greii” Pantilimon, Luchin, Axente, Curtean, Goga, Mera, Scutaru şi Maxim, ultimul împrumutat acum un an la Sportul Studenţesc. Ceilalţi componenţi ai echipei FC ANAF îi are în frunte pe Mihai Costea, transferat în urmă cu ceva timp de Steaua de la Universitatea Craiova, dar care nu a apucat să debuteze pentru roş-albaştri din cauza faptului că Adrian Mititelu a preferat să bage în buzunar jumătate din banii achitaţi deja de Gigi Becali pentru achiziţionarea atacantului. Din acea suma, patronul oltenilor trebuia însă să se achite o parte din datoriile pe care le avea către bugetul de stat, datorii ce se ridică la 1,8 milioane de euro. Alături de Costea cel mic, în aceeaşi situaţie se mai află Dănănae, Prepeliţă, Găngioveanu, Firţulescu, Gugu, Silviu Lung jr şi Ologu, ultimii doi având deja semnate precontracte cu Astra Ploieşti. Cazul Universităţii Craiova este puţin diferit faţă de cel al Politehnicii, deoarece majoritatea jucătorilor olteni aşteaptă ca gruparea alb-albastră să fie dazafiliată, pentru a putea pleca liberi din Bănie. ANAF a notificat însă LPF pentru a nu îi declara jucători liberi, deoarece în acest caz nu îşi mai poate recupera prejudiciul.

FC ANAF: Pantilimon - Dănănae, Luchin, Mera, Scutaru - Bourceanu - Curtean, Goga, Prepeliţă, M. Costea - Nikolici. Rezerve: Lung jr, Gângioveanu, Ologu, Axente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image