2018-12-16 22:02


EL CLASICO. Măsuri de securitate fără precedent la Real Madrid - Barcelona

 |  19:34
EL CLASICO. Măsuri de securitate fără precedent la Real Madrid - Barcelona
Florentin Dincă

Derby-ul fotbalului spaniol, Real Madrid – Barcelona, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19.15, va beneficia de măsuri de securitate fără precedent în fotbalul european. Totul vine în urma atentatelor teroriste de vineri seară de la Paris, care au vizat, din fericire fără succes, şi arena Stade de France, unde se disputa amicalul Franţa – Germania.

Zona stadionului Santiago Bernabeu va fi atent controlată încă de astăzi de poliţişti cu câini specializaţi în detecţia materialelor explozibile. Dacă până acum, la El Clasico, un meci de risc maxim, erau disponibilizaţi în jur de 1.000 de poliţişti şi stewarzi, acum numărul lor va fi dublat. Vor fi prezente şi mai multe cadre medicale şi ambulanţe decât în mod obişnuit.

Trei filtre de securitate vor amplasate înainte de intrarea în stadion, iar percheziţia va fi una “a sânge”. Suporterii catalani vor intra primii în arenă, cu două ore înainte de flueirul de start, în timp ce majoritatea spectatorilor, cei madrileni, sunt chemaţi şi ei cu mult timp înainte la meci pentru a nu rata startul din cauza percheziţiilor amînunţite la care vor fi supuşi. “Trebuie să examinăm pe toată lumea, nu va trece nimeni de control. Vigilenţa la intrarea în stadion, dar şi la ieşire, trebuie să fie una crescută. Vor fi verificate până şi sandvişurile. Şi până acum făceam controale corporale, însă acum va fi cu totul altceva. Stadionul va fi blindat”, a declarat purtătorul de cuvînt al Guvernului spaniol, Concepción Dancausa. 

Stare de urgenţă în sportul mondial

El Clasico din Spania vine după ce, în week-end-ul care a trecut, în Statele Unite au fost instituite proceduri de securitate sporite la evenimentele, în urma atentatelor care au zguduit Franţa. S-au suplimentat forţele de ordine la toate meciurile din NBA , NFL şi NHL. Şi în Europa s-au activat toate protocoalele de combatere a terorismului, la meciurile de fotbal disputate aseară în barajele pentru EURO, dar şi în amicalele interţări, în special la Anglia – Franţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: real madrid, barcelona, atentat, el clasico, teroristi, securitate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...