2016-12-07 18:30

SPORT


Elisabeta Lipă, ambasadoarea “Fair Play” 2012

 |  13:24
Elisabeta Lipă, ambasadoarea “Fair Play” 2012

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo şi al Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, va primi Premiul “Fair Play Mecenate”, distincţie ce reprezintă recunoaşterea performanţelor de excepţie din întreaga sa carieră, toate guvernate de spiritul fair play. Premiul propriu-zis îi va fi decernat pe 4 iulie, într-o gală organizată în Italia.

Juriu a fost format din experţi ai elitei sportive mondiale, pe baza unor principii de etică universală şi sportivă statuate în cadrul acestei asociaţii încă de la înfiinţare (anul 1997), printre aceste principii numărându-se acceptarea regulilor de joc, respectul pentru adversari, arbitri şi public, combaterea discriminării, a violenţei şi dopingului în sport, etc, se arată într-un comunicat al CS Dinamo, conform Agerpres.

“Sportul de performanţă înseamnă, mai înainte de toate, respectarea şi acceptarea regulilor de joc şi a adversarilor. Indiferent dacă eşti câştigător sau învins, onoarea de a participa este a tuturor concurenţilor. Cei care conduc destinele sportului de înaltă performanţă trebuie sa se gândească la sportivi ca la oameni care mai au o viaţă de continuat după ce se vor lăsa de sport. Nu trebuie sacrificat totul pentru obţinerea rezultatelor extraordinare, şi mă refer în primul rând la problema dopajului şi a epuizării psiho-fizice”, declara la un moment dat

International Award Association 'Fair Play Mecenate' este o asociaţie înfiinţată în anul 1997 de către Angelo Morelli şi Chiara Fatai, iar în cei 15 ani de existenţă a acordat premii unui număr de 221 personalităţi sportive din 34 de ţări, în cadrul mai multor secţiuni care au legături atât cu sportul, cât şi cu societatea civilă, în general. Printre laureaţi foşti sportivi precum Valeri Borzov şi Serghei Bubka, Lord Sebastian Coe, Stefka Kostandinova, Mark Girardelli, Frankie Fredericks, Alberto Juantorena, Edwin Moses, Johah Lomu şi multe alte celebrităţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: Elisabeta_lipa, ambasadoare, fair_play, 2012-02-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image