2018-12-12 00:36


Elvețianul Joseph Blatter, reales preşedinte FIFA. Prinţul Ali s-a retras din cursă înaintea celui de-al doi tur al alegerilor

 |  07:04
Elvețianul Joseph Blatter, reales preşedinte FIFA. Prinţul Ali s-a retras din cursă înaintea celui de-al doi tur al alegerilor

Elvețianul Joseph Blatter, în vârstă de 79 ani, a fost reales, vineri, ca președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), după ce prințul iordanian Ali bin Al Hussein s-a retras înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor desfășurate la Zurich.

În primul tur, Joseph Blatter a obținut 133 de voturi, iar contracandidatul său, prințul Ali bin Al Hussein, a strâns 73 de voturi. În aceste condiții, turul doi era obligatoriu.

"Au fost distribuite 209 buletine, 206 au fost valide, era nevoie de 140 de voturi pentru a fi ales în primul tur, va exista deci un al doilea tur", a explicat Issa Hayatou, vicepreședinte FIFA, responsabil cu procedura electorală.

Joseph Blatter se află la al cincilea mandat în fruntea FIFA, după ce a fost ales prima oară în 1998.

Data limită pentru depunerea candidaturilor a fost 29 ianuarie, iar în cursă au rămas Joseph Blatter, actualul președinte, 79 de ani, și prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein.

Candidaturile depuse au fost supuse unui control al Comisiei de etică a FIFA, care le-a acordat un "vot de integritate". De asemenea, FIFA a creat un comitet independent, numit oficial "Ad Hoc Electoral Committee", care supervizează procedura.

Votul este secret, chiar dacă ar exista un singur candidat. Înaintea votului, fiecare candidat se poate adresa Congresului timp de 15 minute.

Pentru a fi ales din primul tur, un candidat trebuie să obțină două treimi din voturile exprimate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, se organizează turul al doilea, când este necesară doar majoritatea simplă (50 la sută din voturi plus unu).

Dacă este un singur candidat este necesară tot majoritatea simplă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-30

TAGURI: elvetian, joseph, blatter, realege, presedinte, fifa, print, ali, retrage, cursa, inainte, doilea, tur, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...