2019-01-18 12:02


Embargo ridicat. Monica Niculescu este primul român calificat în turul 3 la Australian Open în ultimii 7 ani

 |  18:05
Embargo ridicat. Monica Niculescu este primul român calificat în turul 3 la Australian Open în ultimii 7 ani

Cunoscută pentru performanţele din proba de dublu, Monica Niculescu areuşit ieri cel mai bun rezultat al României la Australian Open din 2004încoace, prin calificarea în turul 3 al primului turneu de Mare Şlem al anului.

Numărul 86 mondial, Niculescu a trecut de favoritanumărul 32 a competiţiei, bulgăroaica Ţvetana Pironko, scor 6-4, 6-1, reuşindîn premieră să acceadă în 16-imile unui turneu de Mare Şlem.

Devenită primul român în turul 3 la Melbourne după 7 ani,tânăra originară din Slatina va avea o misiune grea în următorul meci, contra uneiadintre cele mai bine cotate jucătoare ale lumii, italianca Francesca Schiavone(F. 6). Monica intră în această dimineaţă şi în cursa de la dublu, unde alăturide chinezoaica Zi Yan este favorită numărul 10.

Rezultatul obţinut de Niculescu ar putea fi egalat deSorana Cîrstea şi Simona Halep, care au intrat în această dimineaţă în cursapentru turul 3 şi le vor avea ca adversare pe Shahar Peer (F. 10), respectivAlysa Kleybanova.

În schimb, la masculin, România a mai rămas doar cu Tecăula dublu, după ce Victor Hănescu a pierdut meciurile în primul tur la ambeleprobe.

54.500 de dolari şi-a asigurat Monica prin calificarea în turul3


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...