2017-01-21 06:15

SPORT


Emil Săndoi: Să investim masiv în juniori

 |  21:00
Emil Săndoi: Să investim masiv în juniori

Ultima generaţie de fotbalişti de la reprezentativa de tineret a fost una de excepţie. Acum un an şi jumătate, tricolorii noştri ratau nemeritat în faţa Angliei barajul de calificare la EURO 2011. Privind acum la naţionala de tineret, nu regăsim nici un jucător care ar putea pe viitor să facă saltul la prima reprezentativă. Selecţionerul Emil Săndoi trage un semnal de alarmă în acest sens tuturor conducătorilor de cluburi din ţarăpentru a investi masiv în centrele de copii şi juniori. El susţine că aria de selecţie la acest nivel este foarte restrânsă, apelând din această cauză la foarte mulţi fotbalişti care activează în liga secundă.

În lipsă de alte soluţii, tehnicianul a chemat la lot pentru cantonamentul din Antalya jucători de care mulţi nu au auzit niciodată, ca Flavius Croitoru (portar, FC Argeş), Octavian Ormenişan (portar, Sportul), Tiberiu Serediuc (fundaş, CS Otopeni), Andrei Peteleu (fundaş, Gloria Bistriţa), Florin Ilie (fundaş, FC Timişoara), Alexandru Creţu (fundaş, CSM Municipal Iaşi), Marian Fuchs (mijlocaş, FC Timişoara), Andrei Pavel (mijlocaş, Ceahlăul) sau Leonard Dobre (atacant, Sportul Studenţesc).

“Trebuie să investim masiv în copii şi juniori, numai aşa vom avea de câştigat. Să ne trezim, până nu e prea târziu. Dacă nu facem ceva în acest sens, mulţi ani de acum înainte vom avea probleme grave atât la nivelul echipelor de club, cât şi la cel al echipelor naţionale. Să nu ne mai gândim doar la momentul actual, să privim şi în perspectivă”, a declarat, pentru “Puterea”, selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi.

Naţionala condusă de Victor Piţurcă se bazează deja pe jucătorii crescuţi de Emil Săndoi la reprezentativa de tineret, mulţi dintre ei fiind deja titulari de drept. Iată lista jucătorilor formaţi de Săndoi în ultimii ani pentru naţionala mare: Ciprian Tătăruşanu, Costel Pantilimon, Silviu Lung jr, Srgian Luchin, Cornel Râpă, Paul Papp, Valerică Găman, Florin Gardoş, Vlad Chiricheş, Iasmin Latovlevici, Ionuţ Neagu, Gabi Torje şi Bogdan Stancu.

Mulţumit de acţiunea Antalya

Naţionala de tineret a României a avut programat la începutul acestei luni un cantonament în Turcia. Emil Săndoi şi-a testat elevii în cinci meciuri amicale, iar bilanţul a fost unul mulţumitor, două victorii, două remize şi o înfrângere.

“A fost un cantonament cât se poate de util. Mulţumesc cluburilor că ne-au lăsat jucătorii 11 zile la lot. Au fost cinci jocuri amicale, în care am pierdut doar unul singur, cu Voinţa Sibiu, şi asta spune multe. Am încredere în aceşti copii, dar acum sunt într-o perioadă de căutări. de tineret mai are ceva timp până la o nouă campanie de calificare, iar acum sunt decis să testez mai mulţi jucători”, ne-a mai spus tehnicianul.

Foto: Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: Emil _sandoi, investitie, copii, juniori, nationala_tineret, nationalaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image