2019-03-21 12:00


Eşecul ruşinos cu Voluntari se lasă cu jucători trimişi în tribună. Cinci "grei" sunt pe lista neagră

 |  19:27
Eşecul ruşinos cu Voluntari se lasă cu jucători trimişi în tribună. Cinci "grei" sunt pe lista neagră
Florentin Dincă

Steaua s-a făcut de ruşine cu FC Voluntari, iar eşecul nu va rămâne cu siguranţă fără urmări. Extrem de nervos la finalul meciului, Laurenţiu Reghecampf nu a rostit nume, însă tehnicianul avea deja în cap cinci jucători care l-au scos din pepeni cu greşelile şi indolenţa lor. Cinci nume mari, cu experienţă, sar din primul “11” pentru partida din week-end cu CSMS Iaşi.

Primul fotbalist care va lua loc pe banca de rezerve este Alex Chipciu. Mijlocaşul este complet ieşit din formă. Şi asta nu de acum, ci de mai mult timp. Chinuit şi de două operaţii la picior, Chipciu nu pare în stare să revină la forma care l-a consacrat. Pase greşite, ratări monumentale, execuţii nereuşite, poziţionări deficitare, driblinguri eşuate cu duiumul, nimic nu-i mai iese mijlocaşului. Cu Voluntari, el şi-a continuat evoluţiile penibile, deşi a evoluat în prima repriză pe postul său de bază, cel de mijlocaş dreapta, iar în mitanul secund a trecut în centru, lângă Stanciu. Degeaba, ZERO realizări. Al doilea pe lista lui Reghe este Marko Momcilovic, jucătorul transferat la cererea sa de la Pandurii în această iarnă.Sârbul a fost printre cei mai slabi de pe teren în meciul din Groapă. A urcat puţin în atac, deci implicit nici nu prea a centrat în careul advers, spre disperarea antrenorului său. Sătul de ineficacitatea elevului său, Reghe l-a schimbat în minutul 77 cu Kharja, Toşca revenind pe postul său, cel de fundaş stânga, în timp ce Pintilii a fost retras în centrul defensivei.

Degeaba se chinuieşte Reghe cu Alex Bourceanu, că închizătorul a uitat fotbalul. Sau nu mai poate să-l practice. Altădată un adevărat gladiator în teren, Bourceanu este în momentul de faţă un fotbalist care nu mai face nimic pe teren. Nu tu recuperări, nu tu atitudine, nu tu forţă, nu tu verticalizări, nu tu nimic. A fost schimbat la pauză, era oricum inutil în teren. Revenit în această iarnă la Steaua doar datorită lui Reghe, Bourceanu va mai fi folosit doar în cazuri de forţă majoră.

Gabi Tamaş a fost catastrofal în finalul meciului, când Hamed Kone a făcut un adevărat jalon din el. Chiar dacă avea un galben din prima repriză, fundaşul nu l-a faultat pe ivorian la mijlocul terenului la faza incipientă a golului doi. La experienţa sa, putea să rişte eliminarea (n.r - avea cartonaş galben), însă echipa sa obţinea o remiză până la urmă. La golul trei, Tamaş a fost din nou umilit de Kone, cu largul concurs şi al lui Pintilii, alt jucător care a dezamăgit contra ilfovenilor, dar care va rămâne în primul “11” în lipsă de alte soluţii viabile.

“Trebuie să schimbăm multe la atitudine, să luptăm mai mult, să luăm lucrurile mai în serios. Golurile pe care le-am luat pe final au dat dovadă de mult amatorism din partea noastră. Cei mai mulţi jucători nu s-au ridicat la nivelul pe care-l aşteptăm. Jucătorii trebuie să înţeleagă că sunt la Steaua şi aici totul se ia în serios. Dacă nu îşi vor schimba atitudinea, vor sta mai mult prin tribună” - Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

Avertisment pentru Marica. Tade a fost rechemat la lot

Adus la echipă în această iarnă ca un adevărat star, Ciprian Marica nu găseşte drumul spre gol. Nici măcar în amicalele iernii nu a impresionat în vreun fel. A înscris doar o dată, cu ajutorul portarului advers. Nu că ar fi fost vreun mare marcator în cariera sa (n.r – 4 este media sa de goluri pe sezon), dar atacantul care a vrea să ajungă la EURO a avut două ocazii şi jumătate în trei meciuri. Puţin, foarte puţin pentru cel care trebuia să rezolve problemele ofensive ale Stelei în acest sezon. Marica resimte din plin presiunea sub care se află, iar asta se vede când greşete o pasă, un şut, o preluare. Ca şi cum nu era de ajuns, Gigi Becali a ordonat ieri, iar Reghe s-a conformat, ca Gregory Tade să fie readus la echipa mare, după ce în ultimele săptămâni jucătorul s-a pregătit cu unul dintre preparatorii Stelei. Francezul este văzut ca o soluţie pentru meciul cu CSMS Iaşi, la fel ca şi Thaer Bawab.

În atare condiţii, formula de start a campioanei se va modifica radical în meciul cu moldovenii. Cojocaru i-ar putea lua locul lui Niţă, Enache va rămâne fundaş dreapta, Papp şi Varela vor reveni în echipă după suspendări şi accidentări, iar Toşca va fi fundaşul stânga. Pintilii şi Muniru vor asigura spatele, iar Adi Popa, Stanciu şi Hamroun vor fi tridentul din spatele unicului vârf, al cărui nume încă nu se ştie la ora actuală.

Eşecul ruşinos cu Voluntari se lasă cu jucători trimişi în tribună. Cinci
zoom
Am studiat foarte bine Steaua și am văzut că jucătorii Stelei nu stau bine cu pregătirea fizică - Ionel Ganea, tehnician FC Voluntari

 

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-23

TAGURI: steaua, laurentiu reghecampf, jucatori, tamas, marica, bourceanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...