2018-12-16 06:42


Eternul derby al României se joacă azi. Învingătoarea intră în lupta pentru titlu

 |  11:24
Eternul derby al României se joacă azi. Învingătoarea intră în lupta pentru titlu

Fără trofee de patru ani, Steaua şi Dinamo se vor înfrunta azi, de la ora20:30 (Digi Sport), în meciul supranumit "Derby de România". În cazulîn care se vor impune, steliştii se vor apropia la numai cinci puncte deliderul Oţelul cu şase etape înainte de final.

Episodul 124 dintre cele două formaţii poate menţine vii speranţele că unadintre ele va reuşi să termine în top acest sezon, care în urmă cu câteva lunise anunţa dezastruos pentru ambele. Mai mult, Dinamo şi Steaua s-ar puteaîntâlni şi în finala Cupei României.

Câinii au avantaj moral în faţa marilor rivali, ultima înfrângere fiindconsemnată pe 24 noiembrie 2007, 0-1 chiar în Ghencea. De atunci, patruvictorii şi două egaluri s-au consemnat în duelurile directe.

"În ultimii aniDinamo a câştigat, acum e perioada lui Dinamo şi trebuie să profităm deistorie. E adevarat însă că am avut şi noroc, în toamna am câştigat cu noroc,dar asta face parte din joc. Derbiul ăsta, indiferent ce se spune, naşteambiţii mari", a spus Andone. Tehnicianul ar putea surprinde azi şi să-l trimită în teren pe Andrei Mărgăritescu, la numai câteva zile după ce a fost reţinutde procurori.

Apărare vs atac

Steaua are a treia defensivă din Liga 1, încasând doar 22 de goluri în 27de meciuri, în timp ce Dinamo se poate lăuda cu cel mai bun atac. 56 de goluriau marcat elevii lui Andone, ceea ce rezultă o medie de puţin peste două goluripe partidă. În schimb, defensiva este călcâiul lui Achile în tabăradinamovistă. Nu mai puţin de 43 de goluri au încasat alb-roşii, aproape la felde multe ca Sportul Studenţesc, Unirea Urziceni şi Victoria Brăneşti, formaţiideja retrogradate.

Dănciulescu, lider absolut

Pe locul 3 în topul marcatorilor all-time din Liga 1,Dănciulescu este şi în topul jucătorilor cu cele mai multe Steaua-Dinamo laactiv. A jucat până acum în 26, dintre care 8 în tricoul roş-albaştrilor.Următorul este Bănel Nicoliţă, cu 11 prezenţe, iar mai apoi Mărgăritescu şiMoţi, ambii cu câte 9. În total, la cele două formaţii sunt legitimaţi 20 dejucători care se vor afla la debut, 12 dinamovişti şi 8 stelişti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...