2019-01-24 00:20


EURO 2016: PORTUGALIA este CAMPIOANA EUROPEI!

 |  00:29
EURO 2016: PORTUGALIA este CAMPIOANA EUROPEI!

Portugalia a câștigat în premieră un turneu final, dupa ce a ratat finala din 2004, tot de EURO, atunci ea fiind tara gazda. 1-0 s-a terminat finala Euro 2016, după patru reprize de joc. Norocul și Rui Patricio au fost îngerii păzitori ai Portugaliei care a rezistat eroic în fața asaltului francez timp de 90 de minute, mai ales după ce au rămas fără liderul Ronaldo.

Prima repriză a fost marcată de accidentarea și schimbarea, în lacrimi, a lui Ronaldo și de câteva ocazii pentru Franța, care a pus mai multă presiune la poarta portughezilor.

În minutul 34, Sissoko a șutat din interiorul careului, după ce l-a driblat pe Adrien Silva, dar Rui Patricio a fost iar incredibil și a scos.

Și în a doua repriză, numărul de ocazii pare să fi fost tot de partea francezilor: În minutul 66, Griezmann a reluat impecabil cu capul, din interiorul careului, după o centrare la fel de bună a lui Coman, dar mingea a trecut milimetric de transversala porții lui Rui Patricio.

În minutul 75, Giroud, din poziție excelentă, după o nouă pasă foarte bună a lui Coman, a reluat spre plasă, dar Rui Patricio a făcut din nou minuni.

Minutul 80 a adus de această dată o dublă mare ocazie Portugaliei: Nani a șutat de pe dreapta, de fapt a fost un șut-centrare, mingea a luat o traiectorie ciudată, dar Lloris, atent, a deviat de sub transversală. Mingea a revenit în teren, iar Quaresma a reluat spectaculos, din foarfecă laterală, dar același Lloris a reținut de sub transversală.

Din nou, în minutul 84, Sissoko a expediat o ”torpilă” de la mare distanță, dar Rui Patricio a plonjat și a respins în lateral dreapta.

Finalul celei de-a doua reprize putea însemna victoria francezilor: Gignac a ratat șansa de a deveni eroul finalei în minutul 92. După ce i-a ”culcat” printr-un dribling pe Pepe și pe Fonte, aproape că i-a dat cap în cap, a șutat pe colțul scurt, pe jos, dar mingea a lovit stâlpul din stânga porții lui Patricio.

În cele două reprize de prelungiri, jocul s-a întețit și a devenit mai agresiv. Golul victoriei pentru Portugalia vine în minutul 109 cu un șut superb a lui Eder. ȘI PORTUGALIA E CAMPIOANA EUROPEI!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-11

GALERIE MEDIA


TAGURI: euro 2016, portugalia, franta, campioana europei, rui patricio, ronaldo, eder
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...