2017-01-21 00:09

SPORT


EXCLUSIV. Florentin Matei a renunţat la aproape 100.000 de euro pentru a scăpa de Steaua. Îşi încearcă norocul la Monaco

 |  18:29
EXCLUSIV. Florentin Matei a renunţat la aproape 100.000 de euro pentru a scăpa de Steaua. Îşi încearcă norocul la Monaco

Considerat cel mai talentatprodus al Stelei din ultimul deceniu, Florentin Matei, a părăsit în aceastăiarnă gruparea roş-albastră, convins că antrenorii au alte „priorităţi”. Acum, AS Monaco, Liverpool, Espanyol, AEL Limassol şi Academia Hagişi-au manifestat interesul pentru mijlocaş.

Tatăl său, Costel Matei,susţine că rezilierea contractului a fost singura şansă pentru Florentin de amai spera la o carieră de succes. “Putea să se rateze la Steaua II. Nu mai avealoc în echipă, fiindcă cineva nu îl plăcea. Îi zicea că îl protejează, că eprea tânăr şi de asta nu îl trimitea pe teren. Acum joacă şi unii mai micidecât el doar pentru că au fost aduşi pe barba cuiva. Nu vi se pare ciudat?”, adeclarat, pentru „Puterea”, Matei senior cu referire directă la Leo Strizu,actualul şef al Centrului de Copii şi Juniori din Ghencea.

Deşi în aprilie, când vaîmplini 18 ani, urma să încaseze de la Steaua nu mai puţin de 75.000 de euro, puştiulminune a spus adio acestor bani, inclusiv salariului de 3.000 de euro de peultimele şase luni, pentru a primi dezlegarea. “N-am mai ştiut ce să facem. Ammers la domnul Becali şi i-am explicat situaţia. Am renunţat la acea primă deinstalare, plus la salarii. Dânsul ne-a înţeles şi a spus «bine mă, tată, dacăvrei în străinătate». Nu mă aşteptam, pot spune că a fost ziua noastrănorocoasă”, a explicat Costel Matei. Acesta e dezamăgit de tratamentul primitde fiul său în Ghencea, deşi în urmă cu doi ani, a renunţat la un contract cuEspanyol pentru a reveni în România. “Nu l-au protejat deloc, nimeni nu s-ainteresat de el. Până să ne întoarcem din Spania, domnul Argăseală era zilnicla mine acasă. Ne-au spus că vor face o academie mare, dar s-a ales praful. Nua fost lăsat să joace nici la Steaua II, şi nici la Republicani. Aşa protejeziun jucător, nelăsându-l să joace nicăieri?”.

Conform tatălui său, la numaicâteva zile după ce s-a despărţit de roş-albaştri, ofertele curg, iar Liverpool,Espanyol, AS Monaco, dar şi echipa lui Stoichiţă, AEL Limassol, încearcă să-l atragăpe mijlocaşul în vârstă de 17 ani şi 10 luni. “Toate cluburile astea ne-aucontactat, inclusiv unul din Turcia. Chiar şi Gică Hagi i-a propus să meargă laAcademie. E decizia lui Florentin, lui îi place foarte mult Spania. Să vedem ceva fi. Până joi i-am făcut program individual de pregătire, apoi de luni ne vomdecide unde mergem”, a explicat părintele jucătorului aflat într-un top alcelor mai talentaţi fotbalişti din Europa. Conform unor surse, săptămânaviitoare, Florentin se va pregăti cu AS Monaco, echipă la care e legitimat şiDaniel Niculae. “Nu ştiu dacă Franţa i se potriveşte, să vedem”, a precizat Costel Matei.

Alături de fratele mai mare la noul club

Florentin Matei mai are doifraţi, iar cel mare, Petruţ (19 ani), a jucat, la rândul său, pentru Steaua.Cei doi vor avea un destin asemănător în perioada imediat apropiată, urmând săfie legitimaţi la clubul pe care îl va alege cel poreclit “noul Messi”.“Trebuie să fie cineva lângă Florentin, iar peste tot unde am vorbit, au fostde acord să-i transfere. Chiar au fost încântaţi”, a adăugat tatăl celor doi.Liber de contract, tânărul mijlocaş îşi vede acum de şcoală, fiind elev înclasa a 12-a la Liceul Sportiv „Mircea Eliade” din Capitală. “Din semestrul al doileatrebuie să vedem ce facem dacă va semna în străinătate”, afirmă seniorul.

Fost antrenor: „Un talentat rar întâlnit”

Cel care l-a antrenat laJuniorii B ai Stelei, iar acum îi este diriginte la “Mircea Eliade”, Ioan Toma, are numai cuvinte de laudă laadresa lui Florentin. “Nu am mai întâlnit în cariera mea vreun junior cu asemeneacalităţi. Stă şi foarte bine din punct de vedere fizic, ştiu că a ieşit printreprimii la Steaua. E şi un elev bun, cuminte. A intrat la liceu cu o medie deaproape 9. Un copil foarte inteligent şi serios în tot ceea ce face”, a spus profesorul Toma.

Rezultate 0 la Centrul de Copii al Stelei

În ciuda investiţiilor masivefăcute de Gigi Becali mai ales în ultimii doi ani la Academia Stelei, singuriijucători aflaţi în lotul condus de Marius Lăcătuş şi promovaţi de la echipasecundă sunt portarii Cezar Lungu şi Dragoş Măcelaru, dar care nu au apucat săbifeze nici măcar un minut în meciurile oficiale. Ultimul junior 100% al Steleieste George Ogăraru, vândut în 2006 pentru 3 milioane de dolari la Ajax. Înschimb, la rivalele Dinamo şi Rapid situaţia este mult mai bună. Marius Alexe,Liviu Ganea şi Raphael Stănescu sunt exemplele din Ştefan cel Mare, iar LucianRăduţă, Nicolae Grigore şi Cătălin Straton ale Giuleştiului.

Cifrele lui Florentin Matei

2010/2011

Steaua II - 3 meciuri - 0goluri

Steaua - 2 meciuri - 0 goluri

2011/2012

Steaua II - 2 meciuri - 0goluri

Unirea Urziceni - 5 meciuri -0 goluri

“Matei se vede că are clasă.Va fi rege la Steaua”

Gigi Becali, patron Steaua, mai 2010

“La Steaua, cineva a avutalte interese, nu să-l ajute să-şi dezvolte calităţile. A plecat cu un gustamar”

Costel Matei, tatăl lui Florentin, ianuarie2011


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image