2017-01-17 12:49

SPORT


EXCLUSIV. Mititelu - persona non grata. Dragomir - cercetat de Parchet. Războiul dintre cei doi atinge noi limite

 |  18:22
EXCLUSIV. Mititelu - persona non grata. Dragomir - cercetat de Parchet. Războiul dintre cei doi atinge noi limite

După Cornel Penescu, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, arputea deveni al doilea om din fotbalul românesc declarat persona non grata. Careplică, acesta a depus o plângere penală la Parchetul General, în care îlacuză pe Dumitru Dragomir de instigare la abuz în serviciu.

Atacat din toate părţile pentru că a adus clubul înpragul falimentului, Mititelu ţipă ca din gură de şarpe că toate problemele auapărut cu complicitatea LPF şi FRF. Pentru acuzele aduse şefilor fotbaluluiromânesc, patronul juveţilor riscă acum să fie exclus.

Practic, Dumitru Dragomir intenţionează să aplice încazul lui Mititelu o hotărâre luată de Comitetul de Urgenţă al FRF în lunaiulie a anului trecut. Astfel, orice oficial din Liga 1 care jigneşte şicalomniază în mod repetat poate fi exclus din fotbal şi declarat persona non grata.Comitetul format din Dragomir, Sandu şi Octavian Goga a hotărât atunci “monitorizareapersoanelor care au recidivat în declaraţii jignitoare sau calomnioase, înscopul ca acestea să suporte cele mai grave sancţiuni ce pot fi aplicate,respectiv, excluderea din activitatea fotbalistică sau declararea «persona nongrata»". Iar Mititelu este considerat deja recidivist după ce în urmă cu olună a încasat o amendă de 150.000 de lei tot pentru că l-a acuzat pe Dragomir.

Ceînseamnă persona non grata în fotbalul românesc? ConformRegulamentului Disciplinar al FRF, persoana respectivă nu mai poate participala nici o activitate legată de fotbal, nici măcar ca voluntar. Nu are dreptulde a ocupa vreo funcţie, nu poate reprezenta niciunde clubul, nu are acces lavestiare, tunel sau pe terenul de joc chiar dacă meciul este amical sau nu.Dacă clubul respectiv nu respectă decizia, atunci va fi depunctat şi va încasaamenzi de până la 500.000 de lei.

Adrian Mititelu e convins că Dragomir nu va reuşi să îşiducă planul la îndeplinire deoarece nu are cu ce să îl învinovăţească. “Cum să devin eu persona non grata? Am făcut vreun blat, amfurat ceva? Eu doar am acuzat persoanale care strică fotbalul. Oamenii ăia audeja o vechime şi trebuie să plece. Păi suntem conduşi de cel care erapreşedinte la echipa Securităţii, la Victoria Bucureşti. Nu mai putem să ţinemtoată clica aia de acolo, unde oamenii ajung pe relaţii”, a spus patronulUniversităţii pentru “Puterea”. Acesta a dat ca exemplu scandalul Piţurcă-Iancu: “Eu, pentru că am spus căactele de reziliere pentru Găman şi Bărboianu au fost completate la sediul LPF,am primit 1,5 miliarde. Piţurcă a primit 80 de milioane, deşi toată lumea avăzut cum s-a jignit cu Iancu. LPF nu judecă cu aceeaşi unitate de măsură,oamenii de acolo sunt foarte subiectivi”. În ultimele douăluni, Mititelu a pierdut două litigii importante la LPF şi FRF. Găman şiBărboianu au fost declaraţi liberi, iar Universitatea trebuie să îi achite luiPiţurcă daune în valoare de 7 milioane de euro.

În încercareade a-şi face dreptate, Mititelu a depus ieri o plângere la Parchetul General,unde printre pârâţi se află şi Dumitru Dragomir, acuzat de instigare la abuz înserviciu. “Am depus aceste plângeri la ParchetulGeneral şi cred că voi avea câştig de cauză. Este fapta unui funcţionar şi amdescoperit în regulament că poate răspunde pentru decizia luată. Pe DumitruDragomir îl acuz de instigare la abuz în serviciu, iar pe membrii Comisiilor depe lângă FRF şi LPF pentru abuz în serviciu”, a dezvăluit oficialul pentru “Puterea”.“Statul e singura mea speranţă că voi reuşi să câştig războiul cu această castă. De fapt, legea, nustatul. Fiindcă legea e de partea mea”, a adăugat Mititelu.

Articolul 25 – Regulamentul Disciplinar FRF

1. Opersoană declarată non grata nu este agreată în structurile fotbalului şi nuare dreptul să participe la nici o activitate legată de fotbal, ca voluntar sauîntr-o funcţie remunerată. Această sancţiune interzice persoanei respective:

a) săocupe o funcţie aleasă sau numită, voluntară sau remunerată, în cadrulFRF/LPF/AJF sau în cadrul unei structuri sportive afiliate la FRF sau AJF;

b) să reprezinteun club sau o asociaţie judeţeană de fotbal afiliată la FRF/LPF/AJF;

c) să aibăacces la vestiare, în tunel sau în incinta terenului de joc şi pe banca derezerve, cu ocazia oricărui joc oficial sau amical.

2. Oriceclub care nu respectă prevederile de la alin.1, lit. a), b) şi c) şi nu sedelimitează în mod public şi fără echivoc de declaraţiile, atitudinile şi acţiunilepersoanei declarate non grata, va fi sancţionat cu scăderea a 3 - 6 puncte şicu penalitate sportivă de la 100.000 de lei până la 500.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image