2019-03-23 08:53


EXCLUSIV. Piţurcă trimite Ştiinţa direct în Liga a IV-a. În trei luni, Universitatea Craiova poate deveni istorie dacă nu îşi rezolvă litigiile

 |  19:07
EXCLUSIV. Piţurcă trimite Ştiinţa direct în Liga a IV-a. În trei luni, Universitatea Craiova poate deveni istorie dacă nu îşi rezolvă litigiile
Universitatea Craiova este obligată să rezolve litigiul cu VictorPiţurcă până în luna august, în caz contrar urmând să fie trimisă direct în Liga a IV-a şi chiar dezafiliatăde la FRF. În acest moment, clubul condus de Adrian Mititelu trebuie să-iplătească 7 milioane de euro fostului manager.

“Campioana unei mari iubiri” se află pe buza prăpastiei. Retrogradată în Liga a II-a,părăsită de mai mulţi jucători şi cu datorii mari către bugetul de stat,Universitatea se teme cel mai mult de litigiul cu fostul manager, care poate fiînceputul sfârşitului pentru club.

Piţurcă a câştigat în toate instanţele sportive şi dacănu acceptă o amânare sau o reeşalonare în următoarele două luni, atunciformaţia din Bănie nu va fi programată în primele două etape ale Ligii a II-a,care va debuta pe 20 august. Astfel, va fi retrogradată automat două treptecompetiţionale, direct în Liga a IV-a.

Asta nu înseamnă însă că oltenii o pot lua de la capăt. Datorianu va fi ştearsă şi, în plus, regulamentul FRF s-a înăsprit începând din 2010.Orice echipă care se retrage sau este exclusă din campionat şi retrogradatădouă eşaloane inferioare nu va mai avea drept de promovare timp de cinci ani.Astfel, Universitatea, dacă va păstra actuala societate, ar mai putea reveni înLiga I, în cel mai bun caz, doar în 2018. Adrian Mititelu a depus plângere laDNA împotriva membrilor Comisiilor FRF care au decis că trebuie să-ldespăgubească pe Piţurcă, însă va dura ceva vreme până când doleanţele sale vorfi luate în calcul.

Tribunalul nu i-ar ajuta

Şi dacă ar obţine o hotărâre favorabilă într-un tribunal,Universitatea tot ar fi retrogradată în Liga a IV-a după două neprogramăriconsecutive. În urmă cu un an, Pandurii a câştigat litigiul cu Ilie Iordacheprintr-o hotărâre a Tribunalului Gorj, însă tot a fost nevoit să plătească unmilion de euro daune clubului Dinamo ca urmare a unei clauze din contract.

Au dat-o la pace într-un restaurant?

Televiziunea sport.ro a anunţat miercuri că AdrianMititelu şi Victor Piţurcă s-ar fi întâlnit într-un restaurant din Craiovapentru a discuta termenii unui armistiţiu. Aceeaşi sursă preciza că alături dePiţurcă au venit Gigi Neţoiu şi Eugen Neagoe, toate discuţiile ducând la osoluţie pentru a stinge litigiul de 7 milioane de euro. Mititelu a negat cuvehemenţă orice discuţie cu fostul său angajat: “Ce să negociez cu unom care a distrus Craiova? Nu ştiu de ce a apărut aşa ceva în presă. Nu e vorbade împăcare, chiar dacă intenţiile vin din partea lui. Cred că nici acum nu econştient de ceea ce făcut Craiovei din dorinţa de a se răzbuna”.

Bărboianu şi Găman, obligaţi să revină la echipă

Fugarii Ştefan Bărboianu şi Valerică Găman vor redevenijucătorii Universităţii de pe 1 iulie. Cei doi se vor judeca în continuare cugruparea din Bănie, doar că speţa s-a mutat de la LPF la FRF ca urmare aretrogradării echipei. “Nu existănici o posibilitate ca Găman şi Bărboianu să fie declaraţi liberi de contract.Contractele care încep din iulie n-au cum să fie rupte”, a afirmatAdrian Mititelu. Pe lângă aceştia, Universitate mai are probleme cu FlorinCostea şi Ovidiu Dănănae, care şi-au depus memorii pentru a deveni liberi. "Prepeliţă, fraţii Costea şi Silviu Lung pleacă sigur dela Craiova, dar vor pleca pe bani. Au încercat să îşi depunămemorii, dar nu le-a ieşit. Au fost influenţaţi de Becali, dar acest personajnu are nici o putere", susţine şeful clubului laRadio GSP.

UNIVERSITATEA CRAIOVA

Anul înfiinţării: 1948

Palmares:

4 titluri de campioană a României

5 titluri de vicecampioană a României

6 Cupe ale României

Prima echipă românească ajunsă în semifinalele unei cupeeuropene (Cupa UEFA - 1983)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...