2017-01-18 06:12

SPORT


EXCLUSIV. Silviu Olteanu are o nouă şansă la titlul mondial! Pugilistul român se bate pe 2 aprilie în Mexic cu Wilbert Uicab pentru WBC Silver

 |  18:35
EXCLUSIV. Silviu Olteanu are o nouă şansă la titlul mondial! Pugilistul român se bate pe 2 aprilie în Mexic cu Wilbert Uicab pentru WBC Silver
După ce, în decembrie, arbitrii-judecători i-au furat şansade a deveni campion mondial WBA, pugilistul Silviu Olteanu a primit o nouă şansă,iar pe 2 aprilie îl va înfrunta pe mexicanul Wilbert Uicab pentru titlulmondial WBC Silver. În cazul unui succes, constănţeanul stabilit la Madrid vadeveni şi challenger obligatoriu la centura cu diamante a thailandezului PongsaklekWonjongkam.

În prezent, campion european la muscă, Olteanu (11-4-0)va renunţa la centură, preferând să se bată pentru un titlu mult mai important.La 33 de ani, pugilistul care a plecat în Spania la cules de struguri aredrumul deschis pentru a deveni al cincilea campion mondial din istoria boxuluiprofesionist românesc. De altfel, Silviu este considerat singurul european carepoate emite pretenţii la titlurile mondiale de la categoria sa, unde asiaticiideţin supremaţia.

Primulpas al românului este programat pe 2 aprilie, însă tot pe terenul adversarului,la Playa del Carmen (Cancun – Mexic). În vârstă de 27 de ani, Wilbert Uicab are31 de victorii şi 5 înfrângeri, ultima acum trei ani. Poreclit Uraganul,mexicanul a cucerit WBC Silver în septembrie anul trecut, iar de atunci şi-amai apărat o dată titlul cu succes.

Butevs Magee, duminică dimineaţă

Pânăla meciul lui Olteanu, fanii boxului din România vor avea ocazia, după multtimp, să-l vadă pe Lucian Bute. Campionul mondial IBF la supermijlocie îşi vaapăra duminică dimineaţă (ora 5.00 a României) pentru a şaptea oară centura cudiamante în faţa nord-irlandezului Brian Magee în direct pe B1 TV. În altăordine de idei, promotorii au confirmat informaţia oferită de puterea.ro,astfel că pe 21 mai, Adrian Diaconu va boxa împotriva americanului Chad Dawson.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image