2018-12-13 16:29


Exclusivitate mondială la Bucureşti: Ronnie O`Sullivan revine în lumea snookerului

 |  22:31
Exclusivitate mondială la Bucureşti: Ronnie O`Sullivan revine în lumea snookerului

Primul meci demonstrativ dintre Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham s-a încheiat sâmbătă cu victoria “Rachetei”, scor 5-4. Evenimentul intitulat “Snooker Titans”, organizat de Adrian Thiess, a continuat duminică seara de la ora 20.00, tot la Circul Globus, cu partea a doua a înfruntării Ronnie - Stuart.

Cvintuplul campion mondial Ronnie O'Sullivan şi actualul deţinător al titlului suprem, Stuart Bingham, au oferit un meci splendid sâmbătă. Stuart a început bine, conducând după 30 de minute cu 2-0. “Racheta” a egalat, dar s-a văzut din nou condus la două frame-uri. Ronnie a reuşit imediat break-ul serii, 111 puncte, după care şi-a adjudecat ultimele două frame-uri şi a câştigat partida la care au asistat peste 2000 de spectatori. Meciul a fost condus de Michaela McInnes (Tabb), prima femeie care a arbitrat o finală de Campionat Mondial de snooker, în 2007.

Născut la 5 decembrie 1975, Ronnie O'Sullivan este considerat cel mai talentat jucător de snooker din toate timpurile. La 15 ani el realiza primul său break maxim (n.r. — 147 de puncte), iar la 17 ani devenea cel mai tânăr campion al Marii Britanii. În cariera sa de până acum a câștigat de cinci ori Campionatul Mondial (2001, 2004, 2008, 2012 și 2013), de cinci ori Mastersul de la Londra și de cinci ori Campionatul Marii Britanii. Ronnie O'Sullivan a câștigat din snooker peste 8 milioane de lire sterline.

Stuart Bingham a devenit campion mondial în luna mai a acestui an după succesul obținut în fața lui Shaun Murphy în finala competiției. De altfel, Bingham l-a învins în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe Ronnie O'Sullivan, adversarul său din meciurile demonstrative de la București. În vârstă de 39 de ani, Bingham este, după Ken Doherty, al doilea jucător care reușește să câștige titlul mondial la snooker, atât la amatori, cât și la profesioniști.

Ronnie, revine

Ronnie O'Sullivan nu a mai participat la nici un turneu din luna mai, însă la Bucureşti şi-a anunţat reveniea, în conferinţa de presă dinaintea meciul demonstrativ de sâmbătă.

"Toată lumea ştie că am stat un timp departe de snooker, nu am mai jucat din luna mai, de la Campionatul Mondial şi nu eram sigur când voi mai juca sau dacă voi mai juca snooker competitiv. Dar m-am gândit şi am decis că acum este momentul potrivit. Am jucat multe meciuri demonstrative şi ajungând aici, mi-am dat seama ce mi-a lipsit cu adevărat şi că este important pentru mine să joc turnee de snooker. Prima mea competiţie majoră va fi probabil Masters-ul din Londra şi mă bucur să spun că voi juca din nou. Pentru mine, meciul din această seară va da startul pregătirii mele pentru acest sezon. Şi este bine să revin! (…) Eu abia revin la nivel de snooker competitiv, ştiu că va fi o provocare uriaşă pentru mine să fiu competitiv în faţa celor din circuit, dar daţi-mi puţin timp şi staţi cu ochii pe mine ", a punctat "Racheta", care a vorbit la superlativ de “Snooker Titans”: "Este minunat să fiu aici, l-am întâlnit pe Adrian (n.r. - Adrian Thiess, CEO Thiess Group Americas) în urmă cu două luni şi am decis să facem acest meci. De regulă, când mergem la demonstrative în Europa, avem un anumit standard. Când l-am întâlnit pe Adrian, am urcat de aici până aici (n.r. - indicând o diferenţă uriaşă). Am zis - wow! Suntem entuziaşti. Să fiu aici, să ne prezentăm în faţa tuturor fanilor snooker-ului de aici, să joc împotriva lui Stuart - campionul mondial, este un sentiment minunat pentru mine. Mă bucur să fiu aici şi abia aştept să vă oferim două seri fantastice, o să vedeţi cel mai bun snooker pe care îl veţi vedea vreodată! Să sperăm că vom reuşi un 147 pentru voi! Poate în 5 minute şi 20 de secunde".

În trecut, Ronnie a fost partener de antrenament cu Stuart. "Ne ştim jocul incredibil de bine, el îmi ştie jocul probabil mai bine decât mi-l ştiu eu, iar eu pot spune acelaşi lucru despre jocul lui Stuart. Este minunat că Stuart a ajuns acum unul dintre cei mai buni jucători ai lumii, în ultimii patru-cinci ani am avut nişte meciuri incredibile, ni le-am împărţit - am mers cap la cap - eu câştigam unul, el altul. Evident, el m-a bătut la Campionatul Mondial şi în acel meci am regăsit probabil cel mai bun snooker pe care cineva l-a jucat împotriva mea, vreodată", a spus Ronnie, completat de Stuart: "Este o onoare pentru mine să iau parte la acest eveniment, arena arată fantastic, sperăm să iasă un show pe cinste".

"Sunt extrem de onorată să mă aflu aici, avându-i aici pe campionul mondial şi pe cel mai mare jucător care a pus mâna pe tac, trebuie să vă spun că chiar ne aşteaptă momente incredibile. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut acest meci posibil şi care promovează acest sport pe care îl iubim cu toţii", a punctat Michaela McKenzie, citată de prosport.ro.

Campionatului European, la Bucureşti

World Snooker intenționează să organizeze la București, în luna octombrie a anului 2016, prima ediție a Campionatului European rezervat jucătorilor profesioniști de snooker, a anunțat, sâmbătă, în conferința de presă, Adrian Thiess.

"World Snooker se află în discuții avansate cu McCann Thiess în vederea organizării la București a primei ediții a Campionatului European. Acesta va fi al doilea turneu ca importanță desfășurat în Europa și va deveni unul dintre cele mai mari evenimente din calendarul World Snooker. Ar fi extraordinar să putem organiza acest turneu la București", se arată într-un comunicat de presă al forului mondial de snooker prezentat de Adrian Thiess.

Ronnie O'Sullivan a afirmat că speră să participe anul viitor la Campionatul European: "Este o veste mare că România va organiza anul viitor Campionatul European, ceea ce este fantastic pentru snooker. Va fi un eveniment fantastic la care îmi doresc să particip și eu", a spus el.

De asemenea, Stuart Bingham a declarat că organizarea Campionatului European la București îi va bucura pe fanii snooker-lui din România. "Este o veste extraordinară faptul că anul viitor, în octombrie, Bucureștiul va găzdui Campionatul European de snooker", a precizat Bingham.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-22

GALERIE MEDIATAGURI: Ronnie O`Sullivan, Stuart Bingham, meci, bucuresti, romania, snooker
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...