2016-12-03 04:32

SPORT


Experiment naţional!

 |  21:00
Experiment naţional!

Selecţionerul Victor Piţurcă este conştient că, după încă o calificare pierdută, a venit timpul pentru o remaniere masivă la echipa naţională. Chiar din momentul în care a făcut lotul pentru partidele de verificare cu Belgia şi Grecia, tehnicianul a pus amprenta serios pe jucători tineri şi foarte tineri, majoritatea formând scheletul fostei echipe naţionale de tineret. Tătăruşanu, Lung jr., Găman, Chiricheş, Papp, Torje, Neagu sau Bogdan Stancu sunt oamenii în care Piţi vede viitorul naţionalei României.

Pe lângă aceştia, au mai fost convocaţi şi alţi jucători la care nimeni nu se aştepta, ca Bălgrădean, Pleaşcă, Pintilii sau Chipciu. La fel de adevărat este că selecţionerul nu poate renunţa nici în ruptul capului la unul din pariurile sale, Răzvan Cociş, jucător hulit de toată lumea din cauza prestaţiilor jenante din ultima vreme de la echipa naţională. În schimb, i-a sărit suspect din schemă pe Mutu, Tamaş, Marica şi Săpunaru, oameni de bază până acum la prima reprezentativă. Dacă absenţa jucătorului lui Porto surprinde, lipsa celorlalţi trei nu era aşa de sigură. Mutu joacă extrem de slab la Cesena, în timp ce Tamaş şi Marica lustruiesc banca de rezerve la echipele de club.

Valoric, suntem surclasaţi

Supranumiţi “diavolii roşii”, belgienii formează o naţională cu nume mari, printre ele regăsindu-se Gillet (Bologna), Kompany (Manchester City), Vermaelen (Arsenal), Vertonghen (Ajax), van Buyten (Bayern), Defour (Porto), Fellaini (Everton), Hazard (Lille), Witsel (Benfica), Chadli (Twente) sau Mertens (PSV). Doar 7 jucători din cei 21 selecţionaţi de Georges Leekens evoluează în campionatul intern. “Veteranul'” van Buyten are cele mai multe selecţii, 64, dar şi cele mai multe goluri (9).

Bilanţ egal cu Belgia

Meciul din această seară de la Liege împotriva Belgiei reprezintă al 11-lea duel dintre cele două reprezentative. Bilanţul este până acum perfect egal, patru victorii de fiecare parte, două egaluri, 11 goluri marcate de tricolori şi 13 de belgieni. Prima partidă s-a jucat în 1937, în Bucureşti, şi a însemnat chiar primul succes al României, scor 2-1. Interesant este că, la ultima dispută dintre cele două echipe, acum 12 ani, selecţionerii erau exact cei de acum, Victor Piţurcă şi Georges Leekens.

BELGIA – ROMÂNIA, ORA 21.45, ANTENA 1

Echipe probabile:

Belgia: Gillet – Vertonghen, Kompany, Van Buyten, Vanden Borre – Witsel, Fellaini, Defour, Mertens – Hazard, Mirallas.

România: Tătăruşanu – Luchin, Papp, Goian, Raţ – Torje, Lazăr, Cociş, Tănase – Niculae, Stancu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-17

TAGURI: victor piturca, belgia, romania, tatarusanu, experiment nationalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Securitate sporită pe aeroportul din Bruxelles Autoritățile belgiene au modificat protocolul de securitate la aeroportul din Bruxelles, ca... 22 Noi 2016 | (0)
Statul amână achiziționarea Cumințeniei Pământului O nouă amânare pentru cumpărarea Cumințeniei Pământului. Informația vine de la avocatul... 17 Noi 2016 | (0)