2017-01-23 12:34


Exportăm doar în China!

 |  21:00
Exportăm doar în China!

Pantilimon, Torje şi Nicoliţă au luat în toamnă drumul campionatelor puternice ale Europei, însă doar ultimul a rupt gura târgului la Saint-Etienne. Situaţia s-a schimbat radical în acest început de an, românii sau jucătorii din Liga 1 sunt interesanţi doar pentru piaţa asiatică. Ademeniţi cu salarii de sute de mii de euro, cei mai în formă jucători de la marile rivale Steaua şi Dinamo, Pablo Brandan şi Marius Niculae, au oferte tocmai din China, de la Tianjin Teda, respectiv Beijing Guoan, iar în această săptămână vor şti sigur dacă lasă baltă campionatul românesc.

Ambii trecuţi de prima tinereţe în fotbal, Brandan (28 de ani) şi Niculae (30 de ani) simt că asta e ultima şansă din carieră să mai prindă un contract avantajos, chiar dacă din China, Niculae ar spune definitiv adio echipei naţionale, în circuitul căreia intrase din nou după o pauză de mulţi ani. Pentru nici unul nu contează că formaţiile lor sunt angrenate în lupte importante în 2012. Atacantul e golgheterul Ligii 1, iar împreună cu Dinamo are şansa de a lupta pentru titlul de campion, însă oferta de 700.000 de euro pe an de la Beijing Guoan nu are cum să fie ratată, în timp ce Brandan e în premieră în primăvara europeană, dar cei 400.000 de euro de la Tianjin Teda îl fac să uite de istorica dublă cu Twente.

Niculae traversează cel mai bun sezon din carieră. Are 13 goluri înscrise în campionat şi a fost de departe cel mai bun om al lui Dinamo din tur. Şi Brandan a avut 6 luni foarte bune la Steaua, fiind omul bun la toate. A fost folosit fundaş stânga, mijlocaş stânga, mijlocaş central, dar şi fundaş central uneori. Pentru cei doi jucători experienţa Asia ar reprezenta o premieră. Dacă Marius a mai evoluat la Sporting Lisabona, Standard Liege, Mainz, Inverness şi Kavala, argentinianul  a jucat pentru Huracan, Alaves, Independiente, Argentinos Juniors, Cordoba şi Unirea Urziceni.

Şi Zicu a făcut la fel

Dacă Brandan şi Niculae analizează atent aceste oferte, Ianis Zicu nu a precedat deloc când a venit propunerea concretă din Coreea de Sud. După un an şi jumătate de excepţie, la Poli Timişoara şi ŢSKA Sofia, ofertele din Vest pe adresa machedonului au început să curgă, însă jucătorul a pus, cum era normal, interesul financiar pe primul plan şi a semnat cu Pohang Steelers pentru un salariu de 1,1 milioane de euro anual.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

TAGURI: Niculae, brandan, liga 1, transfer, chinaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image