2017-01-18 01:40

SPORT


Stuart Pearce, interimar la naţionala Angliei după demisia lui Capello

 |  16:01
Stuart Pearce, interimar la naţionala Angliei după demisia lui Capello

Interimatul la naţionala Angliei va fi asigurat de secundul Stuart Pearce, după demisia de miercuri seara a selecţionerului Fabio Capello, a anunţat conducerea federaţiei de fotbal a Angliei. Conducerea forului fotbalistic englez a precizat că doreşte ca succesorul lui Capello să fie tot un englez, "sau un britanic", scrie BBC. Principalul favorit este considerat managerul formaţiei Tottenham Hotspur, aflată pe locul 3 în Premier League, Harry Redknapp. 

Stuart Pearce se va ocupa de pregătirea selecţionatei Angliei pentru meciul pe care aceasta îl va susţine, pe 29 februarie, împotriva Olandei.

Antrenorul naţionalei Anlgiei, italianul Fabio Capello, şi-a anunţat demisia după o întâlnire cu conducerea Football Association, forul fotbalistic englez, anunţă BBC.

Decizia lui Capello a survenit după ce selecţionerul nu a fost de acord cu hotărârea federaţiei de a-l deposeda pe John Terry, fotbalistul formaţiei Chelsea Londra, de postul de căpitan. Capello a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că nu este de acord cu această decizie, iar în cursul serii de miercuri a avut o întâlnire cu conducerea Football Association.

În cadrul acesteia, selecţionerul italian şi-a reafirmat poziţia, însă a recunoscut autoritatea FA în acest caz, hotărând ca astfel să-şi dea demisia. Reprezentanţii FA au convocat o conferinţă de presă, urmând să anunţe în cel mai scurt timp, având în vedere că mai sunt 120 de zile până la debutul Campionatului European din Polonia şi Ucraina.

Fabio Capello a condus naţionala Angliei mai bine de patru ani, reuşind să o califice la Cupa Mondială din Africa de Sud şi la turneul final al Campionatului European din acest an. În 2010, Anglia a fost eliminată în optimile de finală de Germania, după ce a pierdut cu 4-1. La CE 2012, Anglia face parte din Grupa B, alături de Germania, Italia şi Rusia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: Fabio Capello demisie, Fabio Capello Anglia, selectioner Anglia, nationala Euro 2012, John Terry capitanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image