2017-01-20 05:45

SPORT


Fără meciuri din Liga 1 la tv?

 |  16:36
Fără meciuri din Liga 1 la tv?

Consiliul Naţional al Audiovizualului cere Parlamentului României să introducă în Legea Audiovizualului un paragraf care să le interzică societăţilor de cablu să fie şi furnizori de conţinut. Dacă s-ar pune în aplicare acest articol, televiziunile de sport deţinătoare ale drepturilor tv pentru Liga 1 nu vor mai putea transmite meciurile din primul eşalon al fotbalului românesc.

„Să facem un apel către Parlament să modifice legea astfel încât să nu mai permită ca un cablist să fie şi furnizor de conţinut“, a spus Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA, citat de paginademedia.ro. Anul trecut a avut loc licitaţia pentru vânzarea drepturilor tv pentru următoarele 3 sezoane. Suma finală pentru care au fost adjudecate este de aproximativ 100 de milioane de euro. Drepturile de televizare ale Ligii 1 sunt deţinute acum astfel: 7 opţiuni are RCS&RDS (Digisport 1, Digisport 2, Digisport 3), Grupul Intact (Antena 1) o opţiune şi Romtelecom (Dolceport) o opţiune.

Campioana ediţiei trecute, Oţelul Galaţi, va primi din aceste drepturi tv aproape 3 milioane de euro, asta dacă LPF va renunţa, ca de fiecare dată, la procentul de 6,5% pe care îl deţine din această sumă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: Meciuri, TV, liga1, CAN, drepturi_tvComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TRIPON VICTOR
08 Dec 2012

Desi platim de doua ori taxele , odata la tvr si odata la cablu, tot noi avem de patimit cand este vorba de transmisiile sportive. Ganditi-va ca nu toata lumea beneficiaza de internet sa poti urmari transmisiile sportive pe digi 1..., dolce etc Este desigur necesar o schimbare a legislatiei in domeniul transmisiilor sportive

Adauga un comentariu

Random image