2019-01-20 01:26


FC Petrolul Ploieşti, Rapid şi CFR Cluj, printre echipele depunctate de Comisia de Licenţiere

 |  14:35
FC Petrolul Ploieşti, Rapid şi CFR Cluj, printre echipele depunctate de Comisia de Licenţiere

Mai multe echipe de fotbal, printre care FC Petrolul Ploieşti, FC Rapid, CFR Cluj, U Cluj, şi Oţelul Galaţi au primit sancţiuni cu depunctarea din partea Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, au declarat reprezentanţii cluburilor pentru Mediafax.

Alături de aceste formaţii, au mai primit sancţiuni de depunctare şi Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Braşov şi Metalul Reşiţa.

În urma analizării dosarelor prezentate de cluburile care au solicitat licenţă pentru Liga I, ediţia 2015-2016, prima instanţă a considerat că şapte grupări din primul eşalon şi unul din cel de-al doilea nu au îndeplinit criteriile financiare.

Astfel, în primul an în care Federaţia Română de Fotbal a renunţat la sancţionarea cu retrogradarea pentru neîndeplinirea cerinţelor din manualul de licenţiere, Comisia de Fond a stabilit următoarele sancţiuni: Metalul Reşiţa - 9 puncte penalizare, Ceahlăul Piatra Neamţ - 9 puncte, Petrolul Ploieşti - 6 puncte, CFR Cluj - 6 puncte, Rapid - 3 puncte, Oţelul Galaţi - 3 puncte, FC Braşov - 3 puncte, Universitatea Cluj - 3 puncte şi 50.000 de lei.

Dintre cele opt grupări, sancţionate în total cu 42 de puncte, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Oţelul Galaţi sunt retrogradate matematic în Liga a II, iar Metalul Reşiţa nu poate evolua în ediţia viitoare a Ligii I.

Conform regulamentului, deducerea punctelor se face în sezonul 2015-2016 al Ligii I, prin decizii ale Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, la solicitarea directorului de licenţiere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: fc, petrolul, ploiesti, rapid, cfr, cluj, printre, echipa, depunctat, comisie, licentiere, puncte, club
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...