2018-12-14 07:28


Federaţia Bosniacă de Fotbal a fost suspendată de FIFA si UEFA

 |  15:03
Federaţia Bosniacă de Fotbal a fost suspendată de FIFA si UEFA

FederaţiaBosniacă de Fotbal (NSBIH) a fost suspendată, vineri, "până la noiordine" de FIFA şi UEFA, deoarece nu a acceptat schimbarea statului înconformitate cu recomandările celor două instituţii.

"ComitetulExecutiv al FIFA (din 28 octombrie 2010) şi cel al UEFA (4 octombrie 2010) acerut federaţiei bosniace să adopte statutul în conformitate cu cerinţele FIFAşi UEFA până la 31 martie 2011, în caz contrar urmând să fie automat suspendată.Adunarea Generală a federaţiei bosniace, din 29 martie 2011, nu a întrunitcvorumul necesar pentru adoptarea unui nou statut, astfel că federaţia şi-apierdut drepturile de membru cu efect imediat şi până la noi ordine. Echipelereprezentative şi echipele de club nu mai au voie să participe la competiţiiinternaţionale de la 1 aprilie 2011 până la rezolvarea problemei. De asemenea,de la 1 aprilie 2011 niciun oficial sau reprezentant al federaţiei nu mai poateparticipa la meciuri sau evenimente internaţionale", se arată în comunicatFIFA.

Celedouă foruri şi-au exprimat regretul faţă de această decizie şi anunţă că se vorîntruni în curând pentru a discuta modalitatea "readuceriiBosniei-Herţegoviona în familia fotbalului cât mai curând posibil".

FIFAşi UEFA cer ca NSBIH să fie condusă de un singur preşedinte şi nu de opreşedinţie tripartită compusă, în baze etnice, de membri croaţi, musulmani şisârbi. La Adunarea Generală de marţi, de la Sarajevo, şi la care au participat54 din 60 de membri, 28 au votat contra noului proiect de statut, 22 au votatpentru, trei s-au abţinut iar unul nu a fost prezent la vot.

Bosnia-Herţegovinaface parte din grupa D a preliminariilor Euro-2012, alături de România. Sâmbătatrecută, echipa tricoloră a pierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputatăîmpotriva reprezentativei bosniace, care a devenit favorită la ocuparea celuide-la doilea loc al grupei, ce permite menţinerea în lupta pentru calificare.Bosnia va avea următorul meci oficial internaţional cu România, la 3 iunie.

Odecizie privind situaţia echipei naţionale a Bosniei-Herţegovina ar putea filuată în cadrul următorului Comitet Executiv al UEFA, care este programat înzilele de 16 şi 17 iunie, însă comitetul poate fi convocat şi mai devreme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...