2016-12-06 12:29

SPORT


Federaţia Română de Box a fost suspendată provizoriu de către AIBA

 |  11:55
Federaţia Română de Box a fost suspendată provizoriu de către AIBA

Biroul ComitetuluiExecutiv al AIBA a decis, miercuri, suspendarea provizorie a Federaţiei Românede Box şi trimiterea către Comisia de Disciplină a forului internaţional pentruanaliză a dosarului.

Potrivitforului internaţional, AIBA a fost informată că Federaţia Română de Box vasusţine alegeri pentru desemnarea unui nou preşedinte la data de 27 octombrie 2010,pentru a-l înlocui pe preşedintele suspendat Rudel Obreja, alegeri care nu aumai avut loc.

"La data de 2decembrie 2010, AIBA a acordat Federaţiei Române de Box încă două luni pentruorganizarea alegerilor. Totuşi alegerile nu au avut loc, iar domnul Obrejacontinuă să fie preşedintele Federaţiei Române de Box, în ciuda suspendăriisale pe termen lung. Astfel, BiroulComitetului Executiv al AIBA a suspendat temporar Federaţia Română de Box dintoate competiţiile, ceea ce înseamnă că niciun boxer, antrenor sau oficial nu eautorizat să ia parte la acţiunile AIBA, iar Federaţia Română de Box nu esteautorizată să găzduiască competiţii continentale sau internaţionale de box pânăla alegerea unui nou preşedinte, iar o decizie a Comisiei de Disciplină esteluată. Suspendarea este cu efect imediat", se arată în comunicatul AIBA.

PreşedinteleFederaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost suspendat, în ianuarie 2010, 11ani de federaţia internaţională pentru că nu a respectat o sancţiune anterioarădictată de Comisia de Disciplină a AIBA şi pentru că a prezentat documentefalsificate în cursul unei proceduri disciplinare.

Ulterior, Comisia deApel a Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA) a decis, săptămânatrecută, să reducă suspendarea lui Obreja de la 11 ani la cinci ani.

Rudel Obreja a fostreales, la data de 27 octombrie, în , în cadrul unei adunăriextraordinare convocată după ce toţi membrii Biroului Federal au demisionat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image