2018-12-14 21:37


Fenomenul Selymeş! Astra Ploieşti tinde să devină o forţă a Ligii I

 |  19:00
Fenomenul Selymeş! Astra Ploieşti tinde să devină o forţă a Ligii I
Echipapatronată de Ioan Niculae s-a salvat la limită în sezonul trecut de oretrogradare cu repetiţie în liga secundă, dar în campionatul curent, omul deafaceri a ţintit mult mai sus, o calificare într-o cupă europeană. Astra aînceput sezonul cu Mihai Stoichiţă pe banca tehnică, sperând că fostultehnician al Stelei poate realiza obiectivul măreţ, însă după şase etape nu astrâns decât patru puncte, era ultima în clasament, iar visele de preamărire păreaua se transforma într-un coşmar. A fost momentul în care Niculae a luat odecizie ce avea să fie foarte importantă pentru viitorul grupării prahovene.L-a înlocuit pe “Lippi” cu Tibor Selymeş, pe care l-a smuls practic din Regie,echipă cu care promovase în Liga I. De atunci, jocul şi rezultatele Astrei s-auschimbat mult în bine, iar echipa a strâns 30 de puncte şi se află mai aproapede intenţiile patronului, cupele europene, decât de retrogradare, acolo unde segăsea echipa la începutul campionatului.

Pe urmele lui Dorinel Munteanu

Şi-a început cariera în antrenorat de jos. A preluatîn 2005 pe Sopron (Ungaria), iar după doi ani a trecut pe banca lui LibertyOradea. Şi aici a stat tot doi ani, plecând la Sportul Studenţesc, cu care areuşit după numai un an promovarea în Liga I. Iar dacă Dorinel Munteanu facefurori în acest sezon cu Oţelul Galaţi, iată că şi fratele său geamăn din “Generaţia deAur”, Tibi Selymeş, devine uşor, uşor un antrenor cupretenţii în Liga I. Pentru că au aceleaşi principii în fotbal, disciplină,organizarea ireproşabilă a jocului şi muncă, multă muncă, nu degeaba a ajunsOţelul, o echipă cu foarte mulţi jucători tineri şi fără experienţă, să se batăîn acest sezon la titlu. Asta încearcă să facă în momentul de faţă şi Selymeşla Astra, echipă care a pierdut sub comanda lui doar de trei ori în acest sezon.Scorul în acest an competiţional între cei doi foşti mari internaţionali estefavorabil antrenorului liderului. În prima etapă, Dorinel l-a învins în Regie,pe când Selymeş antrena Sportul, pentru ca Oţelul să bată şi Astra în etapa a17-a, ploieştenii find pregătiţi la acea vreme de Selymeş. Ultimul s-a răzbunatpe prietenul său de la Galaţi şi l-a eliminat din Cupa României.

A schimbat jumătate de echipă

De când a sosit la Astra, Selymeş a scos din echipăsau a renunţat la unii dintre jucători care nu corespundeau cerinţelor sale, caMiron, Oprsal, Rohat, Crăciun, Paulinho, Ben Teekloh, Sandu sau Mihalcea, şii-a înlocuit cu Grigore, Măţel, Fatai, Budescu, Miranda sau N’doye, ultimiitrei fiind aduşi la Ploieşti la cererea sa, pe sume foarte importante. Dardovada că mâna lui Selymeş se observă tot mai mult de la etapă la etapă, sevede în faptul că echipa este neînvinsă în retur, iar în ultimele două etape afăcut egal în deplasare cu Poli Timişoara şi a învins Steaua, la Ploieşti. Aalcătuit o echipă extrem de tânără, în care doar veteranii Grigore şi N’doyeîşi mai fac loc în primul “11”. Formaţia tip pe care Selymeş a aruncat-o înluptă în acest retur a fost următoarea: Grigore – Măţel, Goian, Mihalache,Junior Morais – Strătilă, Takayuki, N’doye, Tigoianu – Budescu, Miranda.

N-o să aibă milă deSportul

Selymeşîntâlneşte azi (n.r., miercuri) Sportul, fosta sa echipă, pe care a promovat-oanul trecut în prima ligă, după cinci ani de absenţă. El este tehnicianul carea format în mare măsură echipa studenţilor din acest an, mai ales că a şipregătit-o timp de 6 etape în acest sezon. Din păcate, trupa din Regie a luat-oiremediabil în jos după despărţirea de Selymeş şi este de mai mult timp “lanternaroşie” a Ligii I, fară nici o şansă de a mai evita retrogradarea în eşalonulsecund.

CARTE DE VIZITĂ

Locul naşterii: 14.05.1970,Bălan (Harghita)

Ca jucător, a evoluatla:

FCBraşov (1987-1990)

Dinamo(1990-1993)

CercleBruges (1993-1996)

AnderlechtBruxelles (1996-2000)

StandardLiege (2000-2001)

Haladas(2001-2002)

Debrecen(2002-2004)

AELLimassol (2004-2005)

La echipa naţională:

Debut:26.08.1992

Meciuri:46

Goluri:0

Ca antrenor:

FCSopron (2005-2007)

LibertySalonta (2007-2009)

SportulStudenţesc (2009-2010)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...