2019-01-21 22:32


FIA va opera schimbări de securitate începând cu Marele Premiu de Formula 1 de la Hungaroring

 |  08:18
FIA va opera schimbări de securitate începând cu Marele Premiu de Formula 1 de la Hungaroring
Florentin Dincă

FIA va opera mai multe schimbări de securitate începând cu Marele Premiu de Formula 1 de la Hungaroring, după ce, în cursa precedentă, o roată insuficient prinsă a monopostului Red Bull, pilotat de Mark Webber, a lovit la boxe un cameraman englez, provocându-i acestuia o comoție cerebrală și multiple fracturi.

De acum înainte, orice pilot care va mai pleca de la boxele echipei sale cu o roată insuficient fixată va fi penalizat cu zece locuri pe grila de start a următoarei curse.

Mai mult, oficialii FIA au decis să reducă de acum înainte viteza monoposturilor pe linia boxelor de la 100 de kilometri pe oră la 80 de kilometri pe oră. Totodată, FIA va limita numărul de acreditări pentru reporteri și fotografi cu acces în zona standurilor.

Trei piloţi şi-au pierdut roţile în primele nouă curse din acest sezon de Formula 1, și asta imediat după ce au ieşit de la boxe: Jenson Button (McLaren-Mercedes) în Malaysia, Giedo van der Garde (Caterham) în Spania şi Mark Webber (Red Bull) de două ori, în China şi Germania. Incidente similare s-au produs o dată în 2010, de patru ori în 2011 şi o dată în 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2014-02-09
Citeste si:
Formula 1. Bernie Ecclestone, acuzat oficial de dare de mită

TAGURI: FIA, schimbari, securitate, marele, premiu, formula, 1, hungaroring, roata, lovit, boxe, cameraman
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriloading...