2018-12-11 08:54


Fiul preşedintelui FR de Baschet, chemat la probe de cinci echipe din NBA. Vlad Moldoveanu, noul star al baschetului românesc

 |  17:46
Fiul preşedintelui FR de Baschet, chemat la probe de cinci echipe din NBA. Vlad Moldoveanu, noul star al baschetului românesc

Componentul naţionalei României Vlad Moldoveanu a fostinvitat de grupările Orlando Magic, MemphisGrizzliles, LA Lakers, Detroit Pistons şi New Orleans Hornets după ce aimpresionat la Portsmouth International Tournament (PIT), cunoscut capre-draftul NBA.

Moldoveanu a jucat în toate cele trei meciuri disputatepentru K&D RoundsLandscaping la PIT, iar în finala turneului a marcat 15 puncte în 23 de minutejucate, la meci asistând emisarii tuturor grupărilor din LigaNord-Profesionistă de Baschet. Totul la nici douăsăptămâni de când a participat la All Star Game-ul NCAA, în premieră pentru unbaschetbalist tricolor.

“Desăptămâna viitoare, Vlad va intra în programul echipelor interesate de el,adică 2-3 zile se va pregăti cu fiecare. Acest program se va întinde pe durataa 6 săptămâni”, a spus mama sportivului,Carmen Tocală. Pe 23 iunie, visul românului s-ar putea îndeplinideoarece atunci este programat draftul NBA, iar echipele din cel mai importantcampionat din lume îşi vor alege noi jucători din cadrul colegiilor. La 2,08metri şi 99 de kilograme, Moldoveanu are o medie incredibilă în ultimul sezon,de 20,4 puncte pe meci. Pe 9 ianuarie, a fost desemnat Jucătorul săptămânii”, primul din Patriot League.

Trei români au jucat în istoria NBA

În cazul în care va ajunge să fie legitimat la o formaţie din baschetulprofesionist american, Vlad Moldoveanu (22 de ani) va deveni al patruleasportiv autohton care ajunge acolo. Alex Groza a fost legitimat între 1949 şi1952 la Indianapolis Olympians, dar, în ciuda performanţeloruriaşe, a fost exclus definitiv din viaţa sportivă pentru un scandal legat demafia pariurilor. Ernie Grunfeld, actualul şef al Washinghton Wizards, s-anăscut la Satu Mare şi între 1977 şi 1986 a jucat în NBA la Buck, Kings şiKnicks. Ultimul, dar şi cel mai cunoscut publicului român este Ghiţă Mureşan,fost la Bullets (1993-1997) şi Nets (1998-2000). În 1996 a devenit primulnon-american din istorie care a fost declarat “MostImproved Player”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...