2017-01-22 10:08

SPORT


Floarea Lihet: Nu mă las până nu câştig o centură!

 |  21:00
Floarea Lihet: Nu mă las până nu câştig o centură!

Nu multă lume o cunoaşte, însă de curând a luptat pentru un titlu mondial la box. Pe numele ei Floarea Lihet, fotbalistă la jumătatea anilor ’90, la CPL Arad, echipă cu care a jucat în Divizia A. După 4 ani şi jumătate pe terenul de fotbal, destinul şi nevoile o împing spre sala de box. Din această toamnă însă, practică ambele sporturi, chiar dacă ele sunt total diferite.

A avut o pasiune nebună pentru sportul cu mănuşi, fără să îi treacă vreun moment prin cap că ar putea face box de performanţă. „Fotbalul e marea mea pasiune, însă curajul care mă caracterizează m-a făcut apoi să merg la box. Talentul în acest sport de contact îl aveam de mai mult timp. De ce să nu recunosc, şi aspectul financiar m-a făcut să trec în anul 2000 la box, întâi amator, iar din 2005 la cel profesionist. A fost dificilă mutarea, dar m-a ajutat mult condiţia fizică obţinută la fotbal. Am peste 20 de meciuri la profesionişti. Puteam scoate rezultate şi mai bune, însă toată lumea ştie cum e să boxezi în alte ţări, acolo unde arbitrii te fură la greu. Pot spune că, dacă ar fi fost pe bune arbitrajele, nu aş fi pierdut decât două meciuri. Oricum, nu mă voi lăsa de box până nu voi câştiga o centură mondială. Voi trece la o categorie inferioară pentru a avea mai multe şanse, şi cred că o să reuşesc până la urmă. Ăsta e visul meu cel mare”, a declarat pentru „Puterea” Floarea Lihet.

2.000 de euro la box, 200 de euro la fotbal

După 11 ani în care s-a dedicat exclusiv sportului în ring, Floarea Lihet a primit propunerea de a reveni în fotbalul feminin. Şi tot la Arad, de data aceasta la UTA. A acceptat, deşi echipa este la început de drum, iar remuneraţia este foarte mică. Nu a renunţat la box, le face pe amândouă cu aceeaşi plăcere. „Oamenii de la Arad sunt mulţumiţi de mine. Suntem momentan pe locul 4, iar eu sunt căpitanul şi golgheterul echipei. E infinit mai greu la box decât la fotbal, însă şi banii importanţi tot de acolo vin. La un meci de box iau cam 2.000 de euro, în timp ce la fotbal primesc de zece ori mai puţin”, ne-a mai spus Lihet.

În februarie, revanşa cu Jessica Balogun

Weekendul care a trecut a fost unul cu ghinion pentru sportiva din România. A pierdut la puncte disputa din Germania pentru titlul mondial Global Boxing Union, în faţa favoritei locale, Jessica Balogun. Arbitrii întâlnirii au dat-o clar învingătoare pe nemţoaică, chiar dacă publicul din sală a văzut un rezultat mult mai strâns. „A fost un meci disputat. Am dat totul din mine, chiar dacă adversara era mai grea decât mine cu 7 kg. A contat enorm acest aspect în forţa loviturilor ei. Oricum, în februarie mi-a acordat revanşa, iar până atunci mă voi pregăti foarte serios. Acum nu am avut decât două spătămâni să mă antrenez, iar asta s-a văzut”, a încheiat românca.

Floarea Lihet (34 de ani)

Palmares

Profesionişti: 10 victorii, 9 înfrângeri, 4 remize

Amatori: Campioană Europeană – 2004 (Italia, 52 kg)

Foto: arq.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: box, fotbal, floarea lihetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image