2018-12-15 23:03


Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, însă marele meci a dezamăgit pe toată lumea

 |  17:50
Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, însă marele meci a dezamăgit pe toată lumea
Florentin Dincă

Lupta aşteptată de atâta amar de vreme de întreg mapamondul, Mayweather – Pacquiao, a fost o deziluzie crasă. Americanul a învins la puncte, destul de clar, însă tot meciul a jucat doar rolul “dă şi fugi”. La rândul său, filipinezul nu l-a prins deloc pe adversarul său. În 36 de minute de box efectiv, cei mai lăudaţi pugilişti ai planetei au aruncat împreună 229 de lovituri care şi-au atins ţinta. Şi asta pentru nişte burse care ar scoate o vreme România din sărăcie: 180 de milioane de euro Floyd Mayweather, 120 de milioane Manny Pacquiao.

Mayweather, în vârstă de 37 de ani, rămâne neînvins în 48 de meciuri, iar Manny Pacquiao (36 de ani), are 57 de victorii şi şase înfrângeri în 65 de partide. Cei trei arbitri-judecători, Bert Clements, Dave Moretti şi Glenn Feldman, plătiţi fiecare cu 20.000 de dolari pentru acest meci, i-au acordat victoria lui Mayweather în unanimitate: 118-110, 116-112 şi 116-112. Mayweather deţine centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie, iar acum şi-a trecut în cont şi centura WBO, care era deţinută de Pacquiao.

Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, însă marele meci a dezamăgit pe toată lumea
zoom

“Mulţumesc lui Dumnezeu pentru această victorie. Mulţumesc fanilor. Manny este un pugilist foarte bun. Acum înţeleg de ce este în elita boxului. A avut momente bune în meci, dar am avut o tactică inteligentă. Am făcut ceea ce trebuia, sunt binecuvântat. A meritat să aştept”, a declarat Mayweather. De partea cealaltă, destul de bulversat la finalul meciului, Pacquiao a crezut că a câştigat întâlnirea disputată la MGM Grand Arena din Las Vegas: “Cred că a fost un meci bun şi am crezut că am câştigat. El s-a mişcat foarte mult, dar nu este la fel de puternic ca alţii. Nu contează că este mai înalt ca mine, am luptat cu unii mai înalţi”.

Stop înainte de record?

Cu 19 ani în spate de carieră la profesionişti, Floyd Mayweather a reafirmat după meciul cu Pacquiao că vrea să pună mânuşile în cui în luna septembrie a acestui an. Afirmaţiile americanului tind însă fie doar încă o strategie de marketing a acestuia. Recordul lui Rocky Marciano, retras neînvins după 49 de meciuri, stă să cadă, Mayweather fiind cu doar un succes în urma legendarului boxer al anilor 40-50, iar Floyd nu va rata oportinitatea de a fi number one. “Acum sunt deja în cărţile de istorie. Voi mai susţine un meci în septembrie şi apoi mă voi retrage. Cred că luni (n.r - astăzi) voi lăsa vacante toate centurile. Ultimul meu meci ar putea să nu fie unul de titlu mondial. Şi alţi pugilişti merită o şansă”, a spus americanul, care are acum în palmares centurileWBC, WBA şi WBO la categoria semimijlocie, precum şi centurile WBC şi WBA la categoria mijlocie-mică. All-time există doar 17 campioni mondiali de box care s-au retras neînvinşi, printre care se regăsesc Mihai Leu (28 de meciuri la semimijlocie) sau Joe Calzaghe (46 de meciuri la supermijlocie).

A boxat accidentat

Promotorul filipinezului, celebrul Bob Arum, a afirmat după meci că sportivul său a luptat chinuit de durerile unei accidentări suferite la umăr în urmă cu trei săptămâni la un antrenament. Arum e indignat de faptul că oficialii meciului le-au interzis medicilor să-i facă o injecţie calmantă lui Pacquiao, iar din acest motiv, filipinezul a boxat cu dureri mari încă din repriza a treia.

Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, însă marele meci a dezamăgit pe toată lumea
zoom
Vedetele au dat buzna

Gala de la Las Vegas a strâns în tribune nume care mai de care mai cunoscute diun lumea showbizz-ului, a filmului şi a muzicii de peste Ocean. În jurul ringului au stat vedetele Robert de Niro, Beyonce, Sting, Denzel Washington, Jessie Jackson, Paris Hilton sau Adrien Brody. Nu au lipsit nici legendele sportului mondial, ca Steffi Graf, Andre Agassi, Michael Jordan, Magic Johnson, Mike Tyson şi  Evander Holyfield.

Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe Manny Pacquiao, însă marele meci a dezamăgit pe toată lumea
zoom
300 de milioane de dolari – încasări pay per wiew

70 de milioane de dolari – vânzarea de bilete 

Am asteptat cinci ani pentru asta? Dezamagitor - Mike Tyson, fost campion mondial la categoria grea


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-03

TAGURI: floyd, mayweather, manny, pacquiao, box, meci, puncte, victorie, dezamagire
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...