2018-12-10 06:18


Forever anti-Becali! Mitingul de Florii a fost doar o altă etapă, suporterii stelişti vor continua să protesteze faţă de finanţatorul stelist

 |  17:36
Forever anti-Becali! Mitingul de Florii a fost doar o altă etapă, suporterii stelişti vor continua să protesteze faţă de finanţatorul stelist
Acţiunea fanilor la adresa lui Gigi Becali nu a adunatatât de multă lume pe cum se preconiza, însă scopul a fost atins, susţinconducătorii AISS (Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti).Vicepreşedintele facţiunii steliste, Costi Vasile, a acordat un interviu pentru“Puterea” în care a explicat acţiunea de duminică a suporterilor împotriva latifundiaruluidin Pipera, motivele care îi fac pe fani să îl hulească şi pe MM Stoica, darşi, cel mai important, că protestele anti-Becali vor continua, în diferiteforme, şi de acum înainte.

Cum a ieşit mitingul, din punctul vostru de vedere?

Afost exact cum ne aşteptam. Scopul clar a fost acela dea protesta la adresa lui Gigi Becali, fără a influenţa sau perturba în vreunfel jocul şi activitatea echipei.

De ce atât de puţină lume?

Nici nu ne aşteptam la maimultă lume. Credeam că vor veni în jur de 1.000 de persoane, care de altfel auşi fost prezente. A fost o acţiune legală, ne-am exercitat un drept civic.

Scopul acţiunii a fost atins?

Amvrut să atragem atenţia, a nu ştiu câta oară, pe ce mâni esteSteaua. Lumea trebuie să înţeleagă că există suporteri ai Stelei, de faptmajoritatea dintre ei, care nu îl mai suportă pe Becali la Steaua. Se laudă căîl iubeşte lumea, că a fost votat la alegeri de 5.000.000 de suporteri stelişti,dar practic nu e nimic adevărat. Acţiunea noastră a fost un gest denormalitate, într-o ţară democratică, iar faptul că s-au strâns atâţia oameni,în aceste vremuri în care trăim şi în care lumea iese în stradă doar obligatăde sindicate, pentru noi este foarte important.

Becali a lăsat impresia că a rămas indiferent la protestul vostru?

Nu avea cum. Sigur l-a deranjat şi asta s-a văzut ulterior în intervenţiile sale telefonice lateleviziuni. A încercat să minimalizeze mitingul, dar, cu siguranţă, nu i-aconvenit acţiunea noastră. Mă aştept iar să ne interzică pe stadion, şi noi săcâştigăm din nou în instanţă, dar de data asta nu o să îi mai cerem un leudaune morale, ci direct proporţional cu paguba produsă nouă.

V-a făcut în toale felurile, de la tineri teribilişti care nu au ce faceacasă la drogaţi, vagabonzi şi posedaţi de diavol.

Asta e, din păcate, nivelul lui de cultură. Sădiscrediteze pe toată lumea care nu e cu el sau nu e de acord cu ideile sale.

Cu MM ce aţi avut?

Avemcu oricine care jigneşte fostele glorii ale clubului, cumar fi Helmuth Duckadam. Nu ne-a convenit că MM a ajuns să se ia de dânsul, carea adus atâta performanţă Stelei. Dacă nici Duckadam nu are dreptul să îşi deacu părerea despre portarii Stelei, atunci nu mai are nimeni voie. MM a fost întrecut la Steaua, dar acum s-a întors în genunchi din cutia de carton. S-a întorsla Steaua când nu trebuia. Nu mai are verticalitate, nu mai are coloanăvertebrală, nu mai are nimic.

Ce poziţie veţi lua în continuare?

Cu siguranţă, protestele vorcontinua la adresa lui Becali. Că vor fi pe stadion, în afara lui sau înmass-media, ele nu au cum să înceteze. Deja de trei meciuri încoace lumea dinnou a început să îl huiduie în Ghencea, şi tendinţa este ca uşor, uşor toatălumea care o să vină la stadion să strige din nou împotriva sa.

Gigi le-a cerut iertare!

La numai o zi de la protestul fanilor, Gigi Becali le-acerut iertare suporterilor stelişti şi nu numai. Ca de fiecare dată, înapropierea marilor sărbători ale românilor, finanţatorul din Ghencea se căieşteşi cere scuze la toată lumea. Indiferent că sunt propriii jucători, conducătoride cluburi, arbitri sau oameni din fotbal. Totul este însă praf în ochi la GigiBecali, după o perioadă scurtă de timp va începe din nou să atace şi săjignească în stânga şi în dreapta. “Îmi cer iertare suporterilor stelişti şi oamenilor dingalerie. Îi cer iertare lui Copos şi Borcea. Ca şi oameni, mi-au dovedit căsunt mai buni ca mine. Îi cer scuze chiar şi lui Marian Iancu, dar şiarbitrilor pe care i-am jignit, greşeala e omenească. Să nu credeţi însă căaceastă spovedanie înseamnă că o să tac din gură. Îmi voi spune în continuarepărerile, dar fără a mai jigni vreodată pe cineva. Vreau să am o inimă curatăde acum înainte”, a spus Becali, care i-a iertat şi pe petrecăreţiiRicardo şi Bonfim, cei doi urmând a reveni la antrenamentele lui Cârţu dupădoar câteva zile de exil la echipa a doua: “De azi ei se pot întoarce la pregătirile echipei mari, eu i-am iertat, însăun cuvânt în privinţa lor va avea şi antrenorul”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...