2017-01-23 16:45


Formula 1: Robert Kubica de la Renault, implicat într-un grav accident. Şi-ar putea pierde o mână

 |  15:41
Formula 1: Robert Kubica de la Renault, implicat într-un grav accident. Şi-ar putea pierde o mână

Pilotulpolonez de Formula 1, Robert Kubica (Renault), a fost grav rănit la raliulRonde di Andora (Italia), iar "pronosticul vital este rezervat", auanunţat medicii de la spitalul din Genova, informează AFP.

Kubica,în vârstă de 26 de ani, conducea o Skoda Fabia când a ieşit de pe carosabil înplină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Ela fost transportat cu elicopterul la spitalul Santa Corona din Genova, fiindvictima a unor "traumatisme multiple", iar "pronosticul vitaleste rezervat", conform medicilor.

Agenţiaitaliană Ansa a anunţat că Robert Kubica este grav rănit la o mână, care i-arputea fi amputată. Pilotul nu va participa, mai mult ca sigur, la debutulCampionatului Mondial de Formula 1, din Bahrain, la 13 martie. Primul buletinmedical în cazul Kubica este aşteptat la ora 13.00 GMT (15.00 - ora României).

Accidentullui Kubica, care conducea o Skoda Fabia S2000 pentru echipa DP Motorsport, aavut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo.Copilotul Jakub Gerber a puutut ieşi din maşină, însă Kubica a fost scos deechipajele de intervenţie.

Îniunie 2007, Robert Kubica, pe atunci la BMW-Sauber, a fost implicat într-unaccident grav, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei, de laMontreal. În turul 27, după un acroşaj cu maşina Toyota a lui Jarno Trulli,monopostul lui Kubica s-a ridicat în aer şi a fost proiectat violent într-unparapet de protecţie al circuitului, apoi s-a rostogolit de mai multe ori şis-a izbit de zidul de pe partea cealaltă a pistei. Kubica a suferit atunci ocomoţie cerebrală şi o entorsă la glezna dreaptă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-01-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image