2017-01-19 15:22

SPORT


Fosta nevastă îi face concurenţă lui Rudel Obreja

 |  17:38
Fosta nevastă îi face concurenţă lui Rudel Obreja

Antonela Maria Obreja, fosta soţie a preşedintelui FR Box, Rudel Obreja,lucrează de aproape un an la un proiect pentru organizarea galelor de box înOrientul Mijlociu. Într-o lume a bărbaţilor, una dintre cele două femei-promotordin Europa va sparge barierele, urmând să organizeze spre sfârşitul lui 2011 ogală cu bugete de milioane de dolari la Dubai şi Islamabad pentru promovareaţărilor respective. Lista continuă cu Yemen şi Qatar.

Stabilită în Spania, la Valencia, Antonela a intrat înlumea boxului european cu mai multe gale în peninsula Iberică. Alături de oechipă formată aproape exclusiv din români, promotorul a lansat un proiectîndrăzneţ. Gale de box în Orientul Mijlociu, o zonă virgină din acest punct devedere. Prima oprire a fost Dubai, unul dintre cele mai importante oraşe dinEmiratele Arabe Unite. “Asociatul meu din Dubai a luat legătura cu cei de acolo şi s-au declarat foarte interesaţi.Luna trecută am avut o primă întâlnire cu şeicul, iar mai apoi cu preşedinteleFederaţiei de Box. Am pus la punct proiectul, iar în septembrie ne vom întâlnidin nou pentru a stabili ultimele detalii”, a spus AntonelaObreja, pentru „Puterea“, despre gala care ar urma să se desfăşoarea în juruldatei de 25 decembrie. Între timp, a fost stabilit un contactşi cu oficialii pakistanezi, care au făcut deja primul pas. Asociatul meu e pakistanez, aşa că mi-a intermediat oîntâlnire cu ambasadorul Pakistanului la Abu Dhabi, Jamil Ahmed Khan. Lui i s-apărut o idee foarte bună şi mi-au transmis că nuvor fi probleme cu banii. Vor să elimine puţin din îndoiala asta cu turismul şiau un buget foarte mare la dispoziţie. De asta vor şi foarte mulţi străini îngală pentru ca ţara lor să fie mediatizată”, a explicat promotorul,care a devenit reprezentantul oficial al WBC (World Boxing Council) în OrientulMijlociu. Versiunea WBC este cea mai importantă în boxul mondial profesionistîn momentul de faţă. Cu un buget de 3 milioane de dolari, gala de la Islamabadeste programată pentru luna ianuarie a anului viitor şi are ca scop promovareaturistică a Pakistanului.

Minimum doi pugilişti români în gală

În Pakistan pentru a preveni orice problemă, toţisportivii vor fi păziţi non-stop de autorităţi. Primele două nume confirmatepentru gală sunt chiar ale unor pugilişti români. Iulian Ilie, fostul deţinătoral centurii IBF International la cruiser, şi Floarea Lihet, aceasta urmând săse lupte chiar pentru titlul mondial WBC la categoria cocoş. De asemenea, înprogram ar putea apărea şi Cristian Ciocan, cunoscut în prezent ca ChristianHammer. Acesta s-ar putea lupta cu americanul James Toney, fost campion mondialla cinci categorii diferite de greutate, care şi-a dat la rândul său acceptul pentru a boxa în Pakistan. Capul de afiş va fi meciul suedezei Frida Wallberg,actuală campioană mondială WBC, cu o sportivă nedesemnată încă. Frida esteantrenată în prezent chiar de un român stabilit în Suedia, Wally Munteanu, careva fi şi match-makerul galei. Din stafful pentru Islamabad va mai face parte şiun alt român, Adrian Niculae, antrenor în Spania. “Data nu a fost încă stabilită, pentru că nu vrem să se suprapună cu vreo sărbătoarereligioasă”, a precizat Antonela Maria Obreja. Pe listă se maiaflă Qatar şi Yemen, negocierile urmând să debuteze imediat după încheiereagalelor din Pakistan şi Emirate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-05

Mai multe imagini:
Fosta nevastă îi face concurenţă lui Rudel Obreja
zoom
Fosta nevastă îi face concurenţă lui Rudel Obreja
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image