2018-12-16 23:04


Fotbalul s-a înrudit cu skimmingul. Fiica lui Mateuţ a fost eliberată din arest, în timp ce iubitul ei, fost fotbalist, rămâne încarcerat

 |  18:09
Fotbalul s-a înrudit cu skimmingul. Fiica lui Mateuţ a fost eliberată din arest, în timp ce iubitul ei, fost fotbalist, rămâne încarcerat

Fiica internaţionalului Dorin Mateuţ a fost eliberată din arestul Poliţieidin Amsterdam, însă a mărit lista persoanelor cu implicaţii în fotbal care auavut probleme cu legea din cauza faptului că au folosit carduri false. În caz este implicat un fostjucător la Pandurii şi fiul unui cunoscut agent FIFA.

Arestată vineri seară după ce a făcut cumpărături deaproape 80.000 de euro împreună cu iubitul ei, şi alte două persoane, printrecare şi fiul impresarului FIFA, Dumitru Tudor, Natalia Mateuţ trebuia să revinăieri în România. Iubitul acesteia şi cel care i-a adus problemele se numeşteValentin Petrişor şi a fost junior la Dinamo, iar în sezonul 2006/2007 a fostlegitimat la Pandurii Târgu Jiu, devenind ulterior paparazzo. Acesta, DragoşTudor şi o altă persoană au rămas în arest, soarta lor urmând să fie decisăzilele următoare.

Acesta nu este primul caz de skimming care are legăturăcu fotbalul mioritic. În urmă cu şapteani, actualul impresar Florin Manea, fiul antrenorului Nicolae Manea, a fostarestat în anul 2004, în Chambersburg (SUA), pentru că ar fi făcut cumpărăturiîn valoare de 1.500 de dolari cu carduri false. I s-a stabilit ocauţiune de 1,1 milioane de dolari, dar a fost ulterior achitat. Tot în acelaşi an, fostul fotbalist al lui FCM Bacău, Aurelian Zlati, aprimit 21 de luni de închisoare din acelaşi motiv, fiind încarcerat în Anglia.

Doi ani mai târziu, fostul jucător al lui Dinamo din anii’90 Emanuel Moldoveanu a fost reţinut deautorităţile din SUA sub acuzarea de fraudă şi posesie de carduri false, dupăce ar fi produs pagube în valoare de câteva sute de mii de dolari. Şi fostuljucător din diviziile inferioare Cătălin Olteanu, care era într-o relaţie cuhandbalista Ada Nechita, a ajuns în arestul Poliţiei acum trei ani, alături dealte 19 persoanne în celebrul dosar Malware, moment în care Vâlcea a fostconsiderată “capitala hackerilor”.

Skimmingul:

Esteactivitatea ilicită prin care infractorii montează dispozitive de copiere abandei magnetice a cardurilor şi camere de luate vederi la bancomate, iar dupăce află codul PIN, transferă datele în computere, iar cu ajutorul unor programeinformatice se fabrică un nou card, care îi ajută pe hoţi să facă extrageri denumerar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...