2018-12-11 09:47


Franța ar putea pierde organizarea EURO din cauza pericolului atentatelor teroriste

 |  11:36
Franța ar putea pierde organizarea EURO din cauza pericolului atentatelor teroriste
Florentin Dincă

Atentatul sângeros de vineri noapte din Paris, coroborat cu alte atentate produse pe teritoriul francez în ultimii ani, pune serios în pericol Campionatul European, programat vara viitoare în Franța și unde va merge și naționala României. Este prea devreme să se ia o decizie în acest sens, însă riscul comiterii unor noi atentate de acest gen la CE din Franța este mult prea mare.

Pericolul este iminent, mai ales că, vara viitoare, în timpul desfășurării turnuelui final european sunt așteptați numeroși fani de pe Bătrânul Continent și nu numai, iar securitatea acestora nu poate fi asigurată, mai ales că Franța s-a confruntat doar în acest an cu șase atacuri teroriste.

"Eram deja foarte îngrijorați cu privire la Euro 2016. Astăzi, evident, grijile noastre sunt și mai mari" a declarat Noel Le Great, președintele Federației Franceze de Fotbal.

Oficialii forului european de fotbal se vor întruni în perioada imediat următoate pentru a alua o decizie în acest sens. În cazul în care UEFA va lua dreptul Franței de a mai organiza Campionatul European de la vară, două țări sunt pregătite la prima vedere pentru preluarea în caz de forță majoră a competiției, potrivit digisport.ro. Anglia și Germania dispun de o infrastructura mult mai bună decât cea a Franței, astfel că ar putea găzdui fără probleme tutneul final, chiar dacă până la start nu a mai rămas foarte mult timp.

EURO 2016, primul turneu final cu 24 de echipe, este programat anul viitor în perioada 10 iunie - 10 iulie 2016. Partidele vor fi programate să se dispute în 10 orașe: Bordeaux, Toulouse, Marseille, Lens, Lille, Paris, Saint-Denis, Lyon, Saint-Etienne și Nice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-14
Citeste si:
UPDATE. CARNAGIU LA PARIS. Cel puțin 130 de morți și 200 de răniți în urma unor atacuri teroriste
UPDATE. CARNAGIU LA PARIS. Cel puțin 130 de morți și 200 de răniți în urma unor atacuri teroriste
Simpatizanții Stat Islamic, satisfacție bolnavă după atentatele din Franța
Cronologia atacurilor teroriste din Franța ultimilor ani

TAGURI: franta, campionat, european, atentat, terorist
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
loading...